maanantai 21. syyskuuta 2015

Armeijan harmaissa

Tulipa jälleen vietettyä niin arjesta poikkeavat kolme päivää. Mahtavaa :)
Mielenkiintoisia luentoja, sai nähdä ja kokea mitä kovin moni ei saa, armeijaelämää, uusia tuttavuuksia..
Tätä kaikkea tarjosi Naisten Valmiusliitto yhdessä MPK:n kanssa kun vietin pitkän viikonlopun Tikkakoskella Ilmasotakoululla osallistumalla Suomen ilmapuolustus kurssille.Perjantai aamulla aikaisin kuudelta lähdettiin yhteiskyydillä kohti Jyväskylää. Matkalla tuli taivaalta kaatosadetta ja salamat välkkysivät, mutta nopiasti matka meni torkkuen.
Varuskunnalle kun saavuttiin, sai ensimmäisenä lämmintä keittoa syödäkseen jonka jälkeen haettiin varusteet varusvarastolta.
Sieltä sitten kasarmille omaan tupaan ja vaatteiden vaihtoon. 
Sulkeisharjoituksien jälkeen oli avajaismarssien aika ja komiasti se noin 450 naiseltakin sujuu!

Viikonlopun ehdoton kohokohta oli kun meidän ryhmämme pääsi vierailulle Hävittäjälentolaivue 41 joukkoyksikön tiloihin. Saimme nähdä Hawkit ja istua koneisiin, harjoitella lentämistä kadettien opastuksella simulaattoreilla sekä kuulla todella mielenkiintoisia asioita everstiluutnantin kertomana Suomen ilmavoimista.
Tämä oli unelmien täyttymys itselleni, pieni hävittäjäfani kun kerran olen.. :D
Kävimme myös opastetulla kierroksella Keski-Suomen ilmailumuseossa.


Niin hyvääää! :P
Mahtavaa oli jälleen päästä viettämään hetki armeijan harmaissa, käydä sotkussa munkeilla, herätä aamulla kovaan karjuntaan sekä seurata varusmiesten elämää. Mutta parasta oli myös tutustua uusiin ihmisiin. Ja erilaisiin ihmisiin! Tutustuin yhteen vain 16 vuotiaaseen tyttöön joka oli myös samalla kurssilla. Meillä oli niin hauskaa yhdessä! Välillä kun vähän väsytti niin johan keksi jotain naurunaihetta :D
 
Meijän ernu!


Ja kotimatkalla samaan kyytiin taasen tupsahti yli 80 vuotias ihana Alli, jonka kanssa myöskin vaihdettiin numeroita jotta voidaan joskus kahvitella yhdessä ja saan lisää kuulla hänen mielenkiintoisesta elämästään. Täytyy nostaa hattua tälle supermammalle joka kertoi nyt elävänsä nuoruuttaan kun ei silloin aikoinaan ole pystynyt kun piti huolehtia nuoremmistaan kun äiti oli menehtynyt.. Paljon sai häneltä ajattelemisen aihetta elämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti