perjantai 2. kesäkuuta 2017

Mitäs arkeen kuuluu?

Tulin kirjoittelemaan niitä näitä mitä on tullut puuhailtua ja mitä ajatuksia tällä hetkellä mielessä pyörii.
Kesäkuuta jo mennään ja ihan mielettömän kylmä tänäänkin ollut. Yöllä oli mittari käynyt pakkasen puolella, huh!
Piti Sisullekin jo kehittää villasukasta nuttu ylle jotta edes vähän lämmittäisi kun käydään pihapyrähdyksillä.
Onneksi kuitenkin aurinko paistelee aika hyvin. Olen kyllä mukavasti saanut nautiskella loma-aamujen pitkistä kävelylenkeistä.
Tähän meille peltojen keskelle tuulee tosi paljon, siksi on kiva suunnata metsän reunoille lenkeille.

Markku on ahkeroinut joka ilta meidän grillikotaa ja kuulemma viikonloppuna pidetään grillikauden avajaiset! Sitten ei ole väliä mitä taivaalta tulee kun saadaan olla lämpimässä kodassa suojassa.
Mahtavaa kun voi omalla pihalla tunnelmoida viettämällä iltoja ja miksei jopa öitäkin joskus kodassa.
Tarkoitus on sisustaa se Lapin hengellä, porontaljoja, lyhtyjä ym..

Itse olen tässä pentulomallani myös saanut jotain aikaseksi. 
Sain lopultakin kaikki vaatteeni vintiltä omille paikoilleen joten aulakin on jo hyvällä mallilla kun ei enää ole riepuja pitkin lattioita.
Eilen leivoin pitkästä aikaa kaurasämpylöitä. Vitsit miten hyvää vastaleivottu leipä taas olikaan, kun viime kerrasta oli jo aikaa.
Kaupasta tarttui viikolla mukaan uusia perunoitakin jo, tosin ruotsalaisia koska en malttanut enää odottaa suomiperunoita. Parasta kesällä meinaan on uudet perunat. 
Huomiseksi pitää leipoa jotain tarjottavaa kun "Pake" tulee vihdoin kylään meille. 
Hän sanoi silloin talvella että tulee kun omenapuut kukkii ja nyt alkaa puut olemaan loistossaan.  
Kesän herkkuja :)

Eilen aloitin navetan raivausprojektin. Sain tyhjennettyä päädyssä olevasta kesähuoneesta kaikki romut yhteen paikkaan. Tänään jatkan seuraavasta tilasta.
Ihan uskomaton määrä roskatavaraa sitä onkaan aiemmat asukkaat säilöneet. Kyllä ainakin lavallinen jos toinenkin kertyy kaatopaikalle roudattavaksi.
Uskon että siitä kesähuoneesta tulee tosi nätti ja viihtyisä oleskelutila jahka saadaan se sisustettua vanhantyylisillä huonekaluilla.
Tavarat mitkä sain Raijalta, sopivat täydellisesti sinne.
Ja jos Markku tosiaan aikoo siitä sen saunan rempata niin niistä tulee yhdessä oikein kiva kombo viettää kesäiltoja vaikka porukalla.

Kesähuoneen vanha rautahella

Tänään mulla oli tarkoitus lähteä Sisun kanssa läheiselle luontopolulle hieman nuuhkimaan mutta en kyllä taida näin kylmillä keleillä. Koiraparka tärisisi vain.
Mutta jos viikonloppuna kävisi vaikka jossain kylässä niin saisi Sisu vähän sosiaalistumista kun täällä vaan nyhjötetään keskenään.
Ensi viikolla olisi polkujuoksukilpailut Piikkiössä johon voitin muuten kuvakilpailussa ilmaisen osallistumisen! Sinne olisi siis tarkoitus mennä. 
Reitin pituudeksi kaavailin joko vain neljää kilometriä jonka voisi porhaltaa täysiä.., tai sitten kokeilisi kahdeksaa miltä tuntuu. Vaihtoehtoisesti olisi myös suunnistusta tarjolla mielenkiintoisessa ympäristössä Marttilan eräkorpimaastossa. Hmm.

Onnellinen koiranomistaja
Grillikodasta maisemaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti