maanantai 10. heinäkuuta 2017

Natural High Healing Festival

Jälleen uusia kokemuksia rikkaampana! 
Minä en ainakaan halua olla se, joka vanhana katuu asioita joita ei tullut tehtyä vaan haluan kokea ja nähdä tässä maailmassa paljon.
Vietin kolme aurinkoista päivää Lokalahdella Ugissa hieman erilaisilla festareilla.
Festarit joissa pääosassa oli mielen ja kehon hyvinvointi. 
Tarjolla oli tunnettujen artistien musiikkia, esityksiä, tanssia, työpajoja, joogaa huippuohjaajien johdolla, luentoja, tantraa..
Mieletöntä ruokaa, taidetta, hiljaisuutta, meditointia. Ja kaiken huipuksi, festarit olivat päihteettömät eli ei tarvitse katsella tai kuunnella örvellystä sekä saa olla rauhassa! Mulle se tärkein. Saa olla oma itsensä. 
Saan valita, haluanko kulkea omassa kuplassani just nyt, vai haluanko kenties mennä halaamaan jotain kelle se sopii.


Eikö kuulostakin hyvältä.
Mutta ollakseni rehellinen, kerron että olin ensimmäisen illan jälkeen jopa kauhuissani missä olen, keitä nämä kukkaislapset ovat, mitä täällä tapahtuu. Tunsin itseni täysin ulkopuoliseksi.
Vasta kun ymmärsin kuunnella omia rajojani, alkoivat festarit tuntumaan hyvältä idealta. 
Niin hyvältä, että lopulta näistä tuli parhaimmat festarit ikinä, missä olen ollut!
Tuolla korostui kuinka tärkeää on tuntea ne rajansa ja osallistua vain sen verran, että olo on hyvä ja turvallinen. Työpajoista saa lähteä kesken pois jos siltä tuntuu. Mitään ei ole pakko tehdä.
Tietysti aina kannattaa olla avoin ja ennakkoluuloton uusille kokemuksille, mutta muista kuunnella itseäsi.

Asiat mitkä saivat minut aluksi hämmentymään, olivat juttuja jotka ovat vieraita ja outoja mulle. Minähän olen vain tavallinen omia polkuja tallaava mietiskelijä joka välillä joogaa.
En harrasta tantraa, en mantraa, en täydellistä mielen hallintaa, en koe henkistä yhteyttä. Nämä ovat voimakkaita asioita jotka saattavat tuntua ja näyttää pelottavilta kun yhtäkkiä olet näiden äärellä.
Vaikka aluksi tunsin itseni ulkopuoliseksi, sitä en silti ollut. Sain olla just sellainen kuin olen muiden joukossa.
Mulle antoisaa oli jooga, tanssiminen, luennot sekä pienet häröilyt Kirsi Salon seurassa.

Itse tapahtuma-alue oli aivan mieletön. Todella huolella suunniteltu ja toteutettu. Visuaalinen ilme oli häikäisevä. Täydellinen irtaantuminen arjesta.
Olen haaveillut lähteväni vielä jonain päivänä Balille joogalomalle, niin hyvin voin uskoa että tästä sain pienen maistiaisen millaista se voisi olla. 
Millaista olisi heti herättyään tepastella flip flopeissa joogaamaan ulos auringon paahteeseen, millaista olisi tanssia ja chillailla tuntikausia rytmisen musiikin soidessa tai repäistä ja antaa itsestään kaikki irti vain sulkemalla silmät kun liike vie, millaista olisi vain viettää päivät luovuuden keskellä vapaana kaikesta.




Mieleenpainuvin ja hauskin kokemus mulle oli ehdottomasti Kirsi Salon pitämä työpaja Vapaa nainen.
Työpajan tarkoituksena on vapauttaa naiset kaikista kielteisistä ja negatiivisistä ajatuksista omasta kehostaan. Hurjaa siinä on se, että lopulta olemme riisuneet kaikki vaatteemme pois (vapaaehtoista) ja vain katselemme toisiamme ja sanomme kauniita asioita toistemme vartaloista.
Ja koska olimme festareilla missä omia rajojaan saa todellakin rikkoa, kirmasimme lopuksi festarikansan läpi ilkosillaan lampeen uimaan 😄
Myönnän, ensin ajattelin että en varmasti mene. Sitten ajattelin, no otan ainakin pyyhkeen mukaan. Kunnes tajusin, että tulisin varmasti katumaan jos en uskaltaisi mennä. Joten menin ja juoksin alasti festarikansan hurratessa ja taputtaessa. Mikä fiilis!!! 💓 

Muut huippukokemukset sain Katri Syvärisen yin-joogasta sekä meditaavisesta tanssi-työpajasta.
Ratkaisuvalmentaja Heikki Harjun pitämä luento parisuhteesta oli myös aivan uskomaton. Ehdottomasti haluan vielä osallistua hänen parisuhdeviikonloppu-kurssille.
Tapahtuman "äiti" ja visionääri Henna Länsipää on mahtavan iloinen persoona, joka luo ympärilleen aitoa välittämistä ja suorastaan pursuaa hyvää energiaa. Ei mikään ihme, että juuri hän on keksinyt näin mielettömän tapahtuman.
Maailmalta tulleet artistit, joista en ollut ikinä kuullutkaan, olivat huippuhyviä. Sain paljon uutta syvyyttä tanssimisen iloon ja inspiraatiota.
Pienen kävelymatkan päässä sijaitseva "secret beach" uimaranta ja sauna olivat mahtavia. Vaikka kukkaislapset eivät mitään uimapukuja tunne, se ei minua häirinnyt eikä heitä minun uimapuvullisuuteni 😄
Ruokakojuissa oli tarjolla pelkästään kasvisruokaa, mutta kasvispitsakin minkä söin, sai täydet pisteet. 
Omia eväitä voi ottaa mukaan ja superia olikin viettää samalla retkimeininkiä telttailualueella. 


Natural High Healing Festivaalit olivat todellakin ainutlaatuinen, luonnollinen ja uniikki kokemus joita voin suositella ihan jokaiselle.
Henna Länsipään sanoja lainaten; elämäsi ei koskaan tule olemaan enää samanlaista mitä se oli ennen festejä kun lähdet pois täältä. 
Ja kuinka paikkansa se piti. Hyvällä tavalla <3

Yhteistyössä Natural High Healing Festival



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti