keskiviikko 23. elokuuta 2017

Joogaretriitti saaristossa

Viikonloppuna vietin kaksi yötä Inkoon saaristossa hyvinvointi- ja joogaretriitillä. Ajelin perjantaina töiden jälkeen suoraan Inkooseen, josta vielä porukalla matkattiin taksiveneellä vartin matka.
Retriitti pidettiin toisen vetäjän perheen kesämökillä, tosin melko isolla sellaisella. Siellä oli päärakennuksen lisäksi saunarakennus sekä minihuvila, jossa minä sain viettää yöni omassa ylhäisyydessäni.
Kaiken kaikkiaan meitä oli 11 plus 2 vetäjää. Toinen heistä oli joogaopettaja ja toinen taas opiskellut personal traineriksi sekä ravinto- ja hyvinvointivalmennusta.
Ihana porukka meitä siellä oli ja yllättäen kaikki olivat tulleet "yksin" retriitille paitsi yksi pariskunta oli mukana myös. 

Paikalle kun saavuttiin, vettä satoi kaatamalla mutta kyllä viikonlopun aikana saimme auringostakin nauttia, varsinkin sunnuntaina. Joogatunnit pidettiin ulkona terassilla ja ainoastaan perjantain iltajooga jouduttiin siirtämään sisätiloihin ahtauteen. Mutta muuten joogasimme ulkona ja se oli ihanaa.
Sunnuntaina joogasin ja meditoin myös itsekseen omassa rauhassa minihuvilani terassilla. Huvila oli korkealla kalliolla josta olivat upeat merimaisemat.
Toisena yönä myös oli kova tuuli, jota olikin upea kuunnella yöllä kun välillä heräili.


Perjantaina oli tosiaan ohjelmassa tutustumista, kevyt illallinen sekä iltajooga. Olinkin superväsynyt, joten nopeasti painuin pehkuihin. Olin todella tyytyväinen kun sain viettää yöt omissa oloissani, koska fiilis ei ollut mitenkään ylisosiaalinen.
Aamulla tarjolla oli monipuolinen aamiainen, chia-kaurapuuroa, leipää, hedelmiä, mehua, hyvää teetä.
Kaikki ruokailut koostuivat kasvisruuasta mutta oli kyllä aivan mielettömän hyvää. Sain itsellenikin pari hyvää lisävinkkiä omaan "kasvisruokailuuni". Esim. leivän päälle korvaamaan leikkelettä voi valmistaa kidneypavuista tahnaa. 

Lauantain ohjelmassa oli aamujoogaa, luontopolkukävelyä, workshop hyvinvoinnista, kehonpainotreeni sekä illalla sauna ja iltajooga loppurentoutuksineen.
Syketreenin jätin välistä, koska fiilis oli enemmän rauhallisen liikkumisen puolella. Halusin sen näin pitää. Ja mihinkään ohjelmaan ei tietenkään ollut pakko osallistua. Sunnuntaina myös jätin yhteisen meditaation välistä ja tein tosiaan sen itsekseni.
Workshop oli mielenkiintoinen ja pisti ajattelemaan. Meidän piti ensin kirjoittaa mitä asioita omaan hyvinvointiin kuuluu ja tämän jälkeen meidät jaettiin ryhmiin. Ryhmässä piti jokaisen vuorollaan puhua 15 minuuttia ilman että kukaan keskeyttää!
Olin ensin että en ikinä keksi puhuttavaa mutta kun vuoroni koitti, annoin vain kaiken tulla ulos mitä sillä hetkellä oli mielessä.
Aika meni tosi nopeasti ja yllättäen puhetta olisi vielä riittänyt vaikka kuinka. Tämä oli todella kiva tehtävä ja oli niin mielenkiintoista kuunnella toisia. 

Huussin maisemat!

Puitteet olivat kohillaan, vaikka itse en niin hehkuta saaristomaisemia, johtuneeko siitä sitten kun se on niin tuttua vai olenko vain enemmän järvi- ja metsäihmisiä.
Ja täältä ehdottomasti löytyi Suomen paras huussi! Kyllä siinä kelpasi istuskella ja katsella isoista ikkunoista suoraan merelle 😄
Sunnuntai aloitettiin aamujoogalla jonka jälkeen vuorossa oli meditointi. Minusta oli ihana vain olla ja kuunnella aaltojen kohinaa ja aurinko lämmitti mukavasti.
Aamutouhujen jälkeen meillä oli vielä runsas brunssi, jossa pöytä notkui kaikesta herkullisista syötävistä.
Retriitistä innoistuin senverran että seuraava onkin jo varattuna lokakuulle :)
Alla vielä kuvasarja huippuhetkistä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti