keskiviikko 9. elokuuta 2017

Örön saarella

Viime lauantaina lähdettiin Örön retkelle Turusta. Örön saari on ollut supersuosittu retkikohde siitä lähtien kun se aukaistiin yleisölle. Aiemmin saari on toiminut Suomen puolustusvoimien rannikkolinnakkeena.
Muistona näiltä ajoilta saarelta löytyy järeät 12-tuuman tykit sekä kasarmi ja muita armeija-ajan rakennuksia. Nykyisin saarella on kauppa, majoitustoimintaa sekä ravintoloita. Upea, uusi saunarakennuskin näytti olevan ja ihanan kirkas vesi. Rakenteilla on myös vanhoihin bunkkereihin tulevia majoitustiloja mutta ne eivät olleet vielä valmiit. Sellaisessa olisikin varmasti jännittävää yönsä viettää.

Saari oli kaunis ja monivivahteinen. Sää suosi meitä todellakin, koska aamulla kun lähdettiin tuli vettä kaatamalla mutta perillä aurinko helli meitä. Matkanteko Öröön oli melkoinen ja siitä syystä suosittelenkin sitä yön yli retkeksi. Laivalla kului lähes 9 tuntia meno-paluu matkaan ja itse saarella olimme vain kolme tuntia eikä se riittänyt kuin pieneen pintaraapaisuun siitä, mitä saarella olisi tarjottavana.
Lisäksi laivamatka oli aika tylsä. Ruokatarjoilut kyllä oli sekä pieni kahvio mutta hädin tuskin kaikille riitti edes istumapaikat. Mutta mukava reissu tuo kuitenkin oli, kenties tulee joskus lähdettyä vielä testaamaan miltä tuntuu viettää yö bunkkerissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti