perjantai 4. elokuuta 2017

Sataa, sataa ropisee

Tänään vietän vapaapäivää ja ulkona sataa. Eikä haittaa yhtään! Nautiskelen vain olostani ja hääräilen mitä milloinkin mieleen juolahtaa. Aamukuudelta kun heräsin, olen tähän mennessä ulkoiluttanut Sisua muutaman kerran, nautiskellut aamupalaa rauhassa, vähän siivoillut ja leiponut muhkeita sämpylöitä.
Nyt tulin vähän rustailemaan ajatuksiani, jonka jälkeen jatkan ihanaa oleilua.

Eilen jätin autoni huoltoon työmatkan varrelle ja juoksin kotiin sen 11 kilometriä. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan :) Aurinko paistoi, tuuli tuiversi ja upeat maalaismaisemat, joten nautin juoksusta todella paljon. Ja ennenkaikkea, en kokenut mitään kremppoja tai polvivaivaa. Uskon, että jokapäiväisellä joogalla on tähän yhteys.
Illalla vielä pidinkin kolmen vartin mittaisen joogatuokion. Olen sisustanut vintin aulaan itselleni joogatilan, joten sekin edesauttaa päivittäiseen harjoitukseen kun ei tarvitse esim. olohuoneeseen ahtautua.
Poltan samalla kynttilöitä ja suitsukkeita sekä taustalla soi lempeä rentoutusmusiikki.

Tämä kuva Purelta viime viikolta

Ollaan muuten siirrytty näin töiden alkaessa syömään enemmän kasvisruokaa. Olen ollut huolissani liiallisen punaisen lihan syönnistä, kun jauhelihaa tulee valmistettua niin useasti, koska se on perushelppo.
Kun arkena syö pääsääntöisesti ravitsevaa kasvisruokaa, voi hyvin herkutella viikonloppuna vaikka lasagnesta, lihapullista tai vaikka makkarasta. 
Tällä viikolla lounaalla oli itsetehtyä lämmintä kik-hernesalaattia kasviksilla ja iltaruuaksi makaronilaatikkoa jauheliha korvattuna soijarouheella. Ja todella hyvää ja täyttävää ruokaa.

Puutarhassa punaviinimarjat ovat jo kypsyneet. Ensin ajattelin, että voi ei kun kaikki pensaat ovat punaista marjaa, enkä edes pidä niistä.
No, lapsenahan olen viimeksi näitä maistellut ja silloin varmasti ovat maistuneetkin aika hurjalta happamuutensa ansiosta.
Mutta nyt kun uskaltauduin maistamaan, olivat ne taivaallisia! 
Ollaan aina napsimassa marjapensaasta samalla kun Sisu käy pihalla sekä olen jo kokeillut niitä jugurtin kanssa sekä tehnyt smoothien. Ja sairaan hyvää. Ja niin terveellistä :)

Kik-hernesalaatti kasviksilla 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti