maanantai 25. joulukuuta 2017

Meidän joulu

Tämä jouluaatto on ollut yksi elämäni rauhallisimmista päivistä. Ei kiireen häivää, ei huolehtimista mistään, ei aikatauluja eikä ketään missään. Ei odotuksia, ei paineita. Vain me ja meidän karvaystävät. Teimme mikä tuntui hyvältä, söimme kun ruoka oli valmista. Kävimme rauhassa lenkillä. Katsoimme jouluisia ohjelmia, kävimme kirkossa. Saunoimme kaksi kertaa, aamulla Järvelässä samalla pulahtaen muutaman kerran avantoon ja illalla oman pihan ulkosaunassa. Avoimme lahjoja ja nautimme olosta. 
Mikä ihana ensimmäinen joulu kodissamme <3

Aurinko paistoi koko päivän joten ei ollenkaan huono keli vaikka lunta ei nyt ollutkaan. Pieni pakkanen on kuitenkin jäähdyttänyt maan kuuraan mikä lisää tunnelmaa. 
Ja järvivesi oli tietysti kylmää kun avannossa käytiin 😄
Illalla kun saunoimme Markun kesällä remppaamassa navettasaunassa, pohdimme milloin on mahdettu viimeksi tässä saunassa löylyjä heitelty. Mahdollisesti siitä voi olla aikaa jopa kolmekymmentävuotta! Tämäkin toi omanlaista mystiikkaa ja tunnelmaa jouluiltaamme.


Saunan jälkeen oli lahjojen vuoro ja sain ihan mielettömän lahjan Markulta! Hän antoi minulle lahjakortin tammikuun lopulla pidettävälle viikonloppuretriitille, eikä ihan mihin tahansa vaan retriitti on kuin pieni miniloma hienoissa puitteissa luonnon keskellä Hauhossa. Vaikka viihdyn ja sopeudun vallan mainiosti askeettisemmissa majoituksissa ja edullisilla retriiteillä, niin tottakai on välillä ihan huippua päästä kokemaan jotain ylellisempää ja ainutlaatuista. En malta odottaa! 
Sain myös toisen lahjan mikä ällistytti perinpohjaisesti kun Markun sisko oli lähettänyt pohjoisesta paketin jossa oli kaunis, valkoinen pieni matto jota olin ihastellut kun olimme siellä kylässä syksyllä. 
Kaikki lahjat joita sain, olivat kyllä ihania ja tuiki tarpeellisia. Pyyhkeitä, lakanoita, sukkia, päivärepun metsäretkille, termosmukin ja arvan josta tuli voittokin vielä :)
Markulle minä annoin avantotossut, merinovillaiset kalsarit, pari kirjaa ja partatrimmerin. 

Tänään ollaan jatkettu rauhallista kotoilua. Olen ottanut jopa kahdet päikkärit sekä lukenut kirjaa ja lehtiä sekä katsonut leffaa. Olen myös käynyt kahdella pitkällä lenkillä Sisun kanssa. Toisella kertaa keksin lähteä kiertämään näitä peltoja ympäriinsä nyt kun maa on jäässä. On ollut mielessä joskus tutkailla mitä peltojen taa löytyy. Huomenna lähdemme sitten yhdessä meidän jouluvaellukselle Torronsuolle :)

Aurinkoinen jouluaatto

Jouluruokia

Ja luntakin löytyi vielä metsän siimeksestä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti