perjantai 26. tammikuuta 2018

Aikaisen aamun höpinöitä

Jes, tänään iltapäivällä auton nokka kohti Hämeenlinnaa ja viikonlopun viettoon retriitin merkeissä. Ihana, stressitön "lupa vain olla" viikonloppu. Nämä retriitit ovat siinä mielessä parempia kuin vain miniloma jossain, koska näiden tarkoitus on nimenomaan olla tekemättä mitään ja tälläiselle ikiliikkujalle se on oiva pysäytys aina välillä. Ja tällä retriitillä ei edes joogata. Ollaan vain ja annetaan kaiken kuormittavan poistua itsestämme. Suljetaan puhelimet, ei lueta kirjoja. Aktiviteettina on ainoastaan luonto, sauna, hyvä ruoka sekä halutessaan meditaatiota ja joitain ohjattuja rauhallisia tuokioita. Sekä tarjolla on myös erilaisia hoitoja lisärentoutukseen. 
Oloni on tänään juuri sellainen että kaipaan ja tarvitsenkin aikaa olla vain. 

Heräsin tänään vähän turhan aikaisin, jo neljältä kun kissa pyöri jaloissa. Päätin sitten nousta jo aamupuuhiin kun tuntui ettei enää väsytä. Tämä tosin varmaan kostautuu aamupäivän aikana kun töissäkin on juuri tänään vuosikatsaus. Lähden kohta Lohjalle jonne koko työporukka kokoontuu. Lounaan jälkeen onneksi ohjelmassa on jotain liikuntajuttuja. Sieltä sitten ajelen suoraan Hämeenlinnaan.

Eilen kokkailin meille ruokaa ja tein jälkkäriksi laskiaismuffineja! Halusin kokeilla reseptiä hyvissä ajoin ennen laskiaista jotta laskiaisena voi sitten herkutella oikean pullan kanssa. Tämä muffinikokeilu oli helppo ja nopea tehdä ja ihan hyvänmakuisiakin vielä mutta ei ne tietenkään oikeita pullia voita 😄 Mutta oli kiva leipoa pitkästä aikaa. 
Tällä viikolla on keli vaihdellut laidasta laitaan. Kun vielä viikon alussa pakkanen paukkui ja lumi kaunisti maisemaa, on nyt kaikki sulanut pois ja plussan puolelle mentiin. Eilen tuntui niin keväiseltä kun lämmin tuuli puhalsi ja aurinko paistoi.  
Sisun kanssa tosin alkoi olla jo hankalaa kun mittari näytti yli kymmentä pakkasastetta, se ei olostaan ulkona nauttinut vaikka topattu koira olikin. Tyytyväinen on kun saa kölliä lämpöisen hellan äärellä.

Meidän lyhyt mutta kaunis talvimaisema

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti