maanantai 5. maaliskuuta 2018

Pakkasyö Teijon kansallispuistossa

Enpä ihan heti olisi vielä jokunen aika uskonut, että tulisin viettämään yön ulkosalla -16 asteen pakkasessa. Muistan vieläkin niin elävästi ensimmäisen yön yli vaellukseni kahden vuoden takaa toukokuussa Vajosuolla kun nukuimme laavulla. Olin niin jäässä kun vaan voi olla ja lähes järkyttynyt miten hirveä kokemus se oli, ja plusasteita oli sentään yli kymmenen! Mutta nyt olen jälleen ylittänyt itseni ja todellakin nukuin yön teltassa viikonloppuna. Niin hieno kokemus ja se tunne kun aamuyöllä heräsin ja nousin hetkeksi fiilistelemään kirpeän raikasta pakkasyötä kuunloisteessa täysin hiljaisessa metsässä.. ah <3 Mieletön fiilis!

Ja tosiaan sain jopa nukuttua enkä edes palellut ollenkaan. Eli varustus oli kohdillaan. Koska en omista erikseen talvimakuupussia niin lainasin Markulta toisen makuupussin ja alustan omieni lisäksi jotta pysyisin lämpimänä. Minulla oli myös villahuopa ja sukkien sisään laitoin pienet lämpötyynyt sekä termarissa oli kuumaa vettä varuilta myös lämmittämään.
Yöllä ei missään vaiheessa tullut kylmä vaan makuupussin sisällä oli ihanan lämmintä olla. Ennen nukahtamista jännitin paljon tuleeko jossain vaiheessa kylmä mutta ihan turhaan. Onnistuin oikeasti nukkumaan yllättävän hyvin. Neljän aikaan heräsin ekan kerran katsomaan kelloa ja hihkuin riemusta kun se oli jo niin paljon 😄 Pelkäsin että se oli ollut vasta jotain yksi jolloin yö olisi tuntunut ikuisuudelta. Kuudelta heräsin lopulta niin onnellisena ja jatkoin loikoilua rauhassa kuunnellen metsän heräämistä uuteen päivään.


Telttaretki järjestettiin Scandinavian Outdoorsin toimesta (ilmaiseksi!) joilta saimme myös hyvät talviteltat lainaan. Alunperin retkelle oli ilmoittautunut lähes 20 henkeä mikä kuitenkin kutistui lopulta kuuteen. Taisi kovilla pakkasilla olla osuutta asiaan..mutta eipä tuo haitannut. Meillä oli todella hyvä pieni porukka kasassa, joten iltanuotiolla kyllä viihtyi istuskella tutustuen uusiin samanhenkisiin ihmisiin. Oppaina oli kaksi kokenutta eräilijää, joilta sai erinomaisia vinkkejä sekä mielenkiintoisia tarinoita pohdittavakseen mihin ikinä se oma retkeilyinnostus vielä viekään.

Vaikka yö oli mieletön kokemus, niin tuskin silti ihan heti löydän itseni uudestaan pakkasilla ulkona nukkumasta. Onhan se kuitenkin kesä ja syksy miellyttävämpää aikaa tehdä yön yli kestäviä retkiä. Mutta nyt en ainakaan tule enää jännittämään samalla tavalla mitä ennen ulkona nukkumista kun tiedän sen onnistuvan hieman viileissäkin olosuhteissa. 
No, silti en ihan ehjin nahoin reissusta selvinnyt vaan tuliaisina sain lämpöisestä yöstä huolimatta lievän nuhaflunssan mutta oli se sen arvoista 😄 

Nuotio, aina yhtä lumoava
Huomenet teltasta




2 kommenttia:

  1. Mahtanut olla upea kokemus! Itse mukavuudenhaluisena miellän telttailun kuuluvan aivan maksimissaan syksyn ruskavaelluksiin, ei mihinkään sen kylmempään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin ennen mielsin...mutta nyt ei ole enää perusteluita olla menemättä talvellakin telttailemaan :D Aivan huikee kokemus,suosittelen <3
      Ja kiitos kommentista :)

      Poista