lauantai 7. huhtikuuta 2018

Ajatuksia naisvajasta

Ensinnäkin, nimen muutos. Naisvajasta tuleekin piilopirtti. Huone, jonne voin mennä kun haluan omaa rauhaa, tilaa ajatuksille tai vain aikaa itselle. Tai kun tarvitsen pikaisen maisemanvaihdoksen ja kun kaipaan paikkaa jossa voin fiilistellä, suunnitella tai vaan lukea kirjaa sekä kirjoitella omia juttuja. Tai kun pohjoisen kaipuu iskee, sillä olen päättänyt sisustaa piilopirttini hyvin mökkimäiseksi. 
Minä olen ainakin huomannut omassa elämässäni olevani onnellisempi, mitä vähemmän minulla on materiaa ympärilläni. Se tuo vapautta, helpottaa valinnanvaikeutta ja on tietysti säästäväisempää niin itselle kuin ympäristölle. 
Ja jo luonnostaan kun melkoisen pihi ostosten suhteen olen, ei tämä tuota minulle edes vaikeuksia. Aina, kun tarvitsen jotain, mietin ensin löytyykö minulta jotain vastaavaa tai voinko itse tehdä sen tai ylipäätään tarvitsenko edes sitä. 
Ja kun harvoin ostaa itselleen jotain, tuottaa se sitäkin enemmän iloa. 

Inspiraation piilopirtin sisustukseen otan luonnosta. Hillittyä väriä, valkoista, harmaata ja ruskeaa (puuta). Vähän vihreää. Yksinkertaiset huonekalut, sänky, pöytä ja kiikkustuoli. Ehkä joku hylly. Ja kaikki onneksi löytyy jo omasta takaa. 
Pari taulua, jotka ammentavat suuntaa sisustukseen. (Sain lahjaksi Markun äidiltä aivan  ihastuttavan taulun jonka hän on siis itse tehnyt!)
Ja jahka kun ilmat lämpenevät, aloitan maalaamalla osan seinistä sekä lattian koska se on vaan niin kulunut. Näin saan lämmön ja kodin tunnetta huoneeseen. 
Periaatteessa on mahdollista viettää jopa päiviä pelkästään piilopirtissä jos siltä tuntuu. Huonetta pystyy lämmittämään puilla, vierestä löytyy sauna sekä navetan takaa löytyy myös huussi. Ainoastaan ruokapuoli on ehkä syy, miksi poistua välillä ihan kotiinkin. 
No, oishan siellä sähkötkin mutta en ehkä haluaisi jääkaappia piilopirttiini 😄

Tänään aloittelin jo navetan siivouksella. Paljon on tultu jo siitä eteenpäin mitä se oli vuosi sitten kun joka paikka tursui roinaa. Vuosi sitten keräsin kaikki roinat yhteen paikkaan ja nyt on sitten aika roudata niitä eteenpäin kaatopaikalle. Onhan se kivempi että hyödyntää ulkorakennuksiaan muuhunkin kuin pelkästään (romujen) säilyttämiseen. 
Mieli lepää kun tätä katselee. Lahjatauluni <3
Ja tää on made by Ikea. 

Paluu arkeen on sujunnut loistavasti. Viikolla olen ehtinyt käymään pari kertaa juoksemassa sekä salilla. Eilen aloitin viikonlopun käymällä avantouimassa ja saunassa, niin virkistävää. Ja tänään ollaan tosiaan puuhailtu ulkosalla. Ruuaksi tein nachovuokaa ja otettiin siinä samalla pari lasia viiniä. Nyt loppuilta on vaan rauhallista kotoilua. 
Huomenna menen tanssitunnille kokeilemaan reggaetonia, josta mulla on hyvät fiilarit uuteen säännölliseen harrastukseen! 
Ja loppuviikosta lähdetäänkin taas uusiin seikkailuihin :)


2 kommenttia:

  1. Lahjataulu on kertakaikkisen kaunis ja piilopirtti kuulostaa täydelliseltä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana ja tuo rauhoittavaa tunnelmaa. Kiitos kommentistasi :)

      Poista