torstai 11. lokakuuta 2018

Joogaa ja luontoa Lapin sydämessä

Ihana omaloma Lapissa vietettynä.
Reissuni koostui erilaisista aktiviteeteista, kuten joogasta, maastopyöräilystä sekä retkeilystä. Ja tietysti jääkylmästä tunturipurosta ja tunnelmallisesta Kiilopään savusaunasta.
Todella kätevästi ja edullisesti pääsin yöjunalla molempiin suuntiin ja koska sesonki on takana, oli junassakin hiljaista ja näin ollen sain nauttia privaattihytistäkin. Nukkuminen sujui yllättävän hyvin huolimatta siitä, kuinka paljon juna heiluu ja metelöi liikkuessaan.
Rovaniemeltä Saariselälle ja takaisin, sain taas autokyydin samassa paikassa lomailijoilta.

Lapin hulluus iski jo matkalla kun saimme matkatoverini Saaran kanssa päähänpiston vetää auto tiensyrjään ja heittää vaatteet pois ja pulahtaa johonkin niistä lukuisista vesistöistä mitä matkan varrella ihailimme. Varjopaikassa oli veden pinta jo jään peitossa, joten voitte arvata kuinka kylmää vesi oli mutta ai että mitenkä ihanan virkistävää. Ja hullua 😄


Olin varannut majoituksen Kiilopään hostellista mutta koska se olikin remontissa, minut upgreidattiin hotelliin. Mikäs siinä, jälleen kerran.
Tulopäivänä torstaina oli aivan mieletön aurinkoinen ilma, ja oli mahtavaa ihailla Rovaniemeltä ruskaa. Tosin ylhäällä Lapissa lehdet olivat jo varisseet pois mutta niin kaunista lehdistä huolimatta. Ja seuraavana päivänä alkoikin jo lumisateet.
Perille päästyäni oli pakko käydä jaloittelemassa luontopoluilla ja herättelemässä itseä, että täällä sitä taas ollaan. 
Illalla myös tuli käytyä Kiilopään tunturilla sekä ohjelmassa oli myös parituntinen jooga.


Seuraavana päivänä olikin vuorossa (n.4 tunnin joogailun lisäksi) maastopyöräilyä ja tätä olinkin odottanut eniten koko reissulta koska halusin päästä kokeilemaan fatbikea. Ja vitsit olen ihan myyty! Niin siistiä oli ensin polkea ylös tuntureille ja tulla sieltä lujaa polkuja alas. Eikä haitannut yhtään isotkaan kivet tai juurakot, niin pehmeästi kulki. 
Meillä onkin haaveena hommata omat pyörät mutta ne hyvät maksavat melkoisesti ja siihen nähden pyörän vuokraus on suhteellisen edullista. 

Pyöräilyn jälkeen oli savusauna lämpimänä ja siellä mulla vierähtikin tovi jos toinen koska en vain malttanut lopettaa kylmäuinnin ja saunan vuorottelua. Siitäkin huolimatta miten sairaan kylmältä se vesi tuntuikaan, ihan kuin pieniä puukoniskuja sadoittain kehoon lyötäisiin mutta voi sitä oloa mikä tulee vedestä nousun jälkeen :) Suosittelen kaikille ketkä eivät vielä ole rohjenneet kokeilemaan!

Lauantaina, jälleen joogailujen lisäksi oli perinteistä retkeilyä tarjolla. Ihana lumisade valloitti päivää vaikka myöskin aurinko osasi yllättää mukamas pilvisellä säällä. Näköjään tuntureilla nuo kelit vaihtuvat sekunneissa, tämä tuli viimeistään huomattua vikan päivän nousulla Kiilopäälle. 
Muutama tunti tuli ulkoiltua Kiilopään reiteillä ja ei reiteillä. Eväänä oli lämmintä keittoa sekä suklaata. Ja tietysti retkipullat kera kuuman kaakaon.
Päivän kruunasi tuttuun tapaan saunan lämpö ja hyinen tunturipuro.

Polut kutsuvat

Sunnuntaina oli paluumatkan vuoro. Halusin vielä nauttia viimeisistä hetkistä Lapin luonnossa ja läksin kapuamaan aikaisin aamulla vielä tunturille. 
Tosiaan, kun lähdin nousemaan ylös, oli keli kirkas. Mutta hetken päästä kaikki olivat pilvien peitossa. No, en halunnut luovuttaa vaan jäin odottelemaan porot seuranani jospas näkisin silti auringonnousun. Ja näinhän minä! Ihan uskomaton fiilis kun katsot pari sekuntia alaspäin ja nostat taas katseen ylös, onkin edessäsi ihan mieletön horisontti. 
Ja kuulet ympärillä pelkkää hiljaisuutta sekä näet pelkkää kauneutta. 
Täydellinen päätös tälle reissulle <3

Vielä syksyisen näköistä..
Kunnes tuli talvi
Pakkasta oli vajaa kymmenen
Auringonnousu huipulla


2 kommenttia: