keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Viisi yötä jouluun

Järjestimme oman suvun perheelleni viime sunnuntaina joulupäivällisen. Teimme lähes kaikki ruuat itse, ainoastaan kinkku ja maksalaatikko tulivat suoraan sellaisinaan kaupan hyllyltä.
Syömistä oli runsaasti ja monenlaista sorttia.
Tein ihka kertaa ikinä itse lanttulaatikon, joka onnistui oikein hyvin ja Markun bravuurina oli pekonijauhelihamureke, jonka sisällä oli kuivattuja karpaloita sekä sinihomejuustoa.
Tarjolla oli myös lihapullia, perunaa, kastiketta, jouluinen salaatti, kananmunia sekä itsetehty sienisalaatti. Äiti toi rosollin. 
Jälkkäriksi oli myös Markun tekemä pannacotta. 

Ilta sujui oikein kivasti, hyvässä tunnelmassa seitsemän hengen porukassa. Varmasti järjestetään uudelleenkin vastaava, mutta tosin ehkä jouluruuat korvataan jollain muulla nimittäin, koska ruokaa jää aina yli, ollaan nyt syöty joka päivä tähteitä pois ja voin kertoa että alkaa jo kyllästyttämään 😄
No sienisalaatista tehtiin sienipiirakka, ja sen saa pakkaseen. Kokosin myös iskälle jouluruokapaketin, kun hän tulee talovahdiksi tänne meille, kun me lähdemme pohjoiseen. 


Itse joulumieli meni mulla hukkaan tässä välissä, kun ensilumen jälkeen muuttui kelit hyvin marraskuumaiseksi, ja vaikka nyt on taas lumi ja pakkanen tullut takaisin, en millään usko, että jouluun on enää viisi päivää! Mutta tiiän kyllä, että kyllä se joulumieli sieltä tulla jolkuttelee uudestaan, kunhan lähdetään loppuviikosta joulun viettoon.
Perjantai iltana aloitellaan jo joulumielen herättely kun käydään joulurauhanjulistuksessa, mikä pidetään täällä kylällä metsän keskellä lyhtyjen valaistessa ja nautiskellaan glögiä ja pipareita sekä kuunnellaan joululauluja. 
Kenties ihanan rauhallinen aloitus jouluvapaille <3

Huomenna suunnittelin meneväni vielä avantouinnille ja saunomaan heti töiden jälkeen ja..ja..hitsi vieköön, vähän pitäisi käydä jouluostoksilla vielä 😄 
Vaikka kuinka ajattelin olla hyvissä ajoin valmis, en ole sen lokakuisen jouluostos reissun jälkeen ehtinyt enää uudestaan kaupoille.
Haluaisin ostaa itselleni jonkun luettavan jouluksi ja ehkä jotain kivaa vielä tahtoisin hommata Markulle.

Joulumieltä kaikille lukijoille! 💗

Koti <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti