torstai 25. huhtikuuta 2019

Pääsiäisen ulkoiluretki ja opiskeluyllätys!

Nyt vasta ehdin koneen äärelle kirjoittelemaan, meidän mukavasta pääsiäisen retkestä sekä on mulla myös yllätysuutisia! 
Arkeen kun tässä palailtiin pääsiäisen vietosta, oli mulla puhelinhaastattelu opiskelupaikasta, jonne hain tammikuussa. Nimittäin, intouduin silloin raapustelemaan hakemuksen eräopaskouluun! 
Bongasin vaihtoehdon, jonka voi suorittaa työn ohella, joten täysaikaista opiskelijaa musta ei tulisi. 

Koulu sijaitsee Sastamalassa (EräKarkku), meiltä on sinne 80 kilsaa, mutta koululla on asuntola, jossa kannattaa kyllä majoittautua aina kurssien ajaksi. 
Kävin heidän infossa maaliskuussa, ja kuin näin opinto-ohjelman silmät näkivät pelkästään sydämiä 😄 Niin mielenkiintoisia ja innostavia opiskeluaiheet ovat.
Opiskeluun kuuluu useita yön yli retkiä myös, ja heti alkuun onkin 10 päivän vaellus Lapissa. 
Toki näitä kursseja ja vaelluksia pystyy siis suorittamaan omien aikataulujen puitteissa. Samat kurssit pyörivät vuodesta toiseen, joten mikään kiire ei valmistumisella ole. 


En ole vielä miettinyt täysin loppuun saakka, onnistuuko opiskelu itselleni, mutta yritän ainakin saada tämän onnistumaan. 
Lomia säästelen jonkin verran näille pidemmille jaksoille. Yleisesti ottaen kurssit kestävät  1-4 päivää. 
Sitä en tiedä tekisinkö koskaan työkseni eräopashommia, mutta ei se poissuljettu vaihtoehto ole, sikäli kun meillä on ajatuksenakin muuttaa pohjoiseen vielä. 
On hyvä, että taskusta löytyy monenlaista osaamista. Mutta kyllä tätä alaa opiskelee jo pelkästään intohimosta luontoa kohtaan. 
Ja kun vapaa-ajalla tekee jotain todella mielekästä, sujuu ne normiduunitkin paljon mukavemmin :)

Mutta pääsiäiseen, kelit olivat melkoisen kesäiset ja ne vain jatkuvat. Ihan uskomatonta nämä yli 20 asteen lukemat!
Perjantaina puuhailtiin kotona pihajuttuja, lauantaina taasen käytiin asioilla sekä kyläilemässä veljen luona, jonne on syntynyt pieni poikavauveli.
Olen siis nykyisin täti-ihmisiä :)
Illalla tehtiin kotiburgereita (ne ovat sallittuja burgerlakosta huolimatta..) ja katseltiin leffaa. 
Sunnuntaina päätettiin lähteä Teijon kansallispuistoon ulkoilemaan, otettiin Sisukin mukaan kun kyseessä oli vain päiväretki.

Kierrettiin Matildajärven ympäri, ja pysähdyttiin syömään eväitä rantakivikon äärelle. Nyt eväänä oli ruokatermorissa haudutettua sienipastaa sekä jälkkäriksi Kinder-munat. 
Jätskit haettiin vielä kotimatkalla. 
Sisu kulki mukana hienosti, ainoastaan yhdelle toiselle pienelle terrierille ärhenteli, mutta muuten sujui hyvin. 
Retki-innostus on nyt totaalisen huipussaan, ja suunnittelinkin meille jo yön yli vappuretken Liesjärvelle. Tosin varasin pienen erämökin tukikohdaksi, jos ja kun Sisu tulee mukaan, niin on ainakin lämmin yösija. 

Sisua jännitti pitkospuut ensin :D
Reipas retkeilijä

Muita viikon kuulumisia ja uusia juttuja ovat olleet uimahallikäynti, jonne läksin Markun seuraksi. En olekaan aikoihin käynyt ja olikin kivaa treeniä vaikka hissukseen vesijuoksin kun Markku vierellä paineli tunnin yhtäsoittoa eri uintitekniikoilla. 
Eilen taas olin uteliaisuudesta uudella "kirjoitustyöpajalla", jossa siis pohdittiin saataisiinko jonkinlaista projektia tänne kuntaan esitettäväksi esim. runojen muodossa. 
Mutta katsotaan, löytyykö yhteistä innostusta riittävästi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti