sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Kalastusretkellä saaristossa

Yhteistyössä Big Pike Adventures

Vaivihkaa viime syksynä kyselin Markulta, mikä olisi sellainen kalastuslaji, mitä hän voisi enemmänkin alkaa harrastamaan, ja sain vastauksen että perhokalastus.
Keksin sitten yhdistää hänen viime joulukuun synttäri- ja joululahjan, antamalla hänelle ensin lahjaksi perhokalastusvälineet sekä nyt keväällä järjestettävän kalastusreissun saaristoon. 

Otin yhteyttä Big Pike Adventuresin Samiin, ja sain häneltä hyviä ehdotuksia juuri meille sopivan kalastusretken mahdollisuuksista.
Saatiin sovittua retki alustavasti keväälle, jäiden lähdön jälkeen, joustavasti tietysti kun ei sääilmoista koskaan tiedä.
Minä sain postissa lahjakortin puolenpäivän pituiselle kalaretkelle, jonka sitten jouluna Markku selvästi innostuneena vastaanotti.

Sami opettamassa kalastuksen saloja

Siinä sitten muutama kuukausi odottelua, ja vihdoin huhtikuun lopulla retkemme häämötti. 
Lähdimme vesille Naantalista ja siinä Merimaskun vesillä kauniilla vesistöillä pyörittiin. 
Päivä oli kovin tuulinen, mutta aurinkoinen. 
Retken tarkoitus oli perehdyttää Markku kunnolla perhokalastuksen saloihin. Minäkin olisin saanut harjoittaa perhon heittelyä, mutta totesin sen näyttävän sen verran haastavalta, että tyydyin ilomielin virvelöintiin, mikä sekin oli minulle eka kerta ikinä.
Sami opasti huolella ja jaksoi muutenkin vastata minun kaiken maailman kysymyksiin kalastuksesta.

Markkukin alkoi siinä vauhdilla hiffata heittotyylin, ja Sami olikin kuulemma suoriutunut opastuksessa erityisen hyvin. (Miehillä kun voi joskus olla hieman vaikeaa ottaa neuvoja vastaan, varsinkin jos kyseessä on kalastus..😄) 
Haukea meillä oli tarkoitus koittaa napata, kun kutuaika oli siinä alkamaisillaan, jolloin haukia todennäköisesti pitäisi runsaasti olla.

Ensimmäisellä heittopaikalla hauet kuitenkin olivat muissa puuhissa, kun hiljaista oli meidän jokaisen koukun päässä. Mutta mainiota heittoharjoitusta tuli kyllä treenattua. 
Sekä nautittua kunnolla ulkoilmasta mukavan suojaisessa poukamassa.
Päätimme vielä vaihtaa toiseen paikkaan, josko siellä oli parempi kalaonni.
Pidimme kuitenkin ensin lounastauon veneellä, ja Sami oli loihtinut meille aivan älyttömän hyvää lohisoppaa. 
Ja todellakin, tämä maistui myös minulle, vaikka en normaalisti voi sietää kalaa. Joten täyskymppi tästä!

No, kun ajella hurautimme toiselle kalapaikalle, ei mennyt kuin muutama minuutti, oli Samin koukun päässä hauki. Ja millainen hauki se olikaan! Ihan mielettömän hurjan näköinen ja kokoinen. Ainakin siis minun silmissäni! 
En sitten tiedä mitä todelliset kalamiehet meinaisivat, mutta kyllä minä ajattelin, etten enää ikinä uskalla mennä uimaan, jos siellä vilisee tuollaisia petoja 😄
Harmikseen hauki oli kuitenkin ovelampi, ja ehti pääsemään karkuun ennen kuin Sami sai napattua haavin.
Mutta minä olin jo niin tohkeissani tästä. 
Tosin miehet tuskin olivat, koska tämän jälkeen vaistosin täydellisen hiljaisuuden ja keskittymisen heidän heitoissaan. Taisivat toivoa uutta kalaa koukkuun :)

Ja näin heitetään perhoa!

Mutta sitä ei enää valitettavasti tapahtunut. Tällä kertaa jäimme ilman saalista. Mutta pois emme silti lähteneet tyhjin käsin, vaan taskussa oli runsahasti uutta tietoa ja taitoa, joita Sami meille päivän aikana koutsasi.
Minäkin, joka en koskaan ole oikein ollut innostunut kalastamisesta, sen "tylsyyden" takia, kuitenkin oivalsin, miksi kalastaa vaikka mitään ei tartu koukkuun. Just siks! 
Täydellistä olemista aloillaan. Tämähän on kuin meditatiivinen harjoitus luonnossa. 
Enää en valita jos isäntä haluaa lähteä kalaan 😄 Ja taidan lähteä itsekin mukaan, ainakin omien kalastusvälineiden hankinta on nyt listalla.

Kiitos Samille tästä mielettömästä päivästä, sait ainakin meidät koukutettua lajiin ;)

Kyllähän tässä tovin jos toisenkin viihtyisi..
Kalajutut ovat ihanan värikkäitä!
Melkoista viuhtomista tuo perhokalastus ;D
Retkemme kulkupeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti