sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Ihania hetkiä luonnon helmassa

Lähdin helatorstain vapaan kunniaksi viettämään luontohetkiä itsekseni keskiviikko iltana. Pakkasin teltan ja eväät rinkkaan, ja ajelin Lopelle Iso-Melkuttimen mielettömän kirkkaiden vesien äärelle yhdeksi yöksi.
Aurinko helli, kaunis luonto ja hiljaisuus oli jälleen lumoavaa. 
Saavuin melko myöhään parkkikselle, koska tarkoituksena ei ollut kuin kävellä muutama kilsa leiripaikalle, pystyttää teltta, syödä iltapalaa ja rentoutua lukien kirjaa.
Ja niin myös tein. 

Leiripaikalla oli aika paljonkin porukkaa, mutta löysin itselleni rauhaisan paikan. Tuolla itseasiassa onkin varaa valita, minne teltan haluaa pystyttää järven ympäriltä. Lähes joka kohdasta on helppo käydä myös pulahtamassa vedessä. 
Nyt otin matkaani minun pienen yhden hengen teltan, joka kyllä on mainio tälläisille pikareissuille. 
Illalla nautiskelin omista oloistani, enkä juuri käynyt edes höpöttämässä muiden leiriläisten kanssa. 

Yö sujui mukavasti, vaikka oli kyllä melko viileää. Mittari taisi näyttää paria astetta, mutta aurinko kyllä lämmitti taas todella nopeasti. Heräsin aikaisin, ja otin aamupalatarvikkeet sekä uikkarit matkaani, ja lähdin etsimään jotain todella spesiaalia paikkaa viettää aamua. Ja löysinkin sellaisen ihan läheltä. 
Kävin ensin muutaman kerran herättelemässä kehoa viileässä vedessä ja vasta sitten aloin tekemään aamiaista. Ihan mieletön fiilis. Oon niin onnellinen, koska tälläiset yksinkertaiset asiat tekevät minut iloiseksi. 

Vietin pari tuntia omassa "piilopaikassani", jonka jälkeen palasin teltalle ja lueskelin kirjaani vielä hetken. 
Sitten olikin aika pakata kamat, ja lähteä kulkemaan järven reunaa kohti parkkista. 
Iso-Melkutin on kyllä todellinen helmi luonnon keskellä. Saletisti lempparipaikkani, ja tulen varmasti menemään sinne vielä monta kertaa kesän aikana. Kotoa ei onneksi aja kuin tunnin verran, joten se ei ole matka eikä mikään. 

Ihana metsä!
Huikeat telttanäkymät
Huomenta teltasta
Paras tapa herätä päivään <3
Aamupalahetki
Hämeen Ilvesreitti kulkee täällä
Niin kirkas vesi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti