torstai 4. heinäkuuta 2019

Hetken hengähdys arkeen

Ei mitenkään yllättäen, että kävin jälleen ylikierroksilla ja kun siihen lisää vielä vähäiset unet, onkin soppa valmis. No pientä lepoa ja rauhoittumista, niin ei mene kauaa, että oon voimissani taas.
Unirytmini olen saanut jo palautettua, sekä osannut sanoa muutamille asioille ei. Joskus pitää vaan kuunnella itseään ja mitä mieli ja keho eniten kaipaavat, tehdä sitä.

Pitkästä aikaa viikonloppukin tuli todella vietettyä kotosalla. Lauantaina käytiin treffeillä, meidän naapuri cityssä. Käytiin vihdoin kurkkaamassa miltä Alpo Jaakolan patsasmuseossa näyttää ja olihan se melko poikkeuksellinen. Kannattaa käydä, jos ajelee ohi.
Siitä jatkettiin kaupunkiin, ja syömään. Tai no ennen sitä, haettiin uusi ruohonleikkuri ja trimmeri, koska molemmat hajosivat suurin piirtein samaan aikaan. Nyt kelpasi taas hurauttaa nurmikot. Uusista vempeleistä innostuneena, ajettiinkin yhteen soittoon vielä iltasella meidän pihamaan ruohot. 
Loimaan Lankossa käytiin syömässä halloumsalaatit ja nautiskeltiin olostamme aurinkoisella terassilla. 


Mulla kuitenkin sen verran retkikuume painoi, että nukuin kuitenkin viikonlopun välisen yön pihalla riippumatossa. Vitsi siinä kyllä nukkuu hyvin. Mutta koska retkelle ei nyt pitänyt tänä viikonloppuna lähteä, ehdotin jos raivataan ja siivotaan tallivaja. Markku kun tunnetusti jättää aina kaikki tavarat levälleen, oli tallivajakin jo taas sen näköinen. Melkein koko päivä siinä meni, mutta saatiin rojut kaatikselle ja tavarat paikoilleen. 

Ai niin, ja lauantai aamuna innostuin kitkemään kasvimaalta kaikki rikkaruohot, koska olin kyllästynyt katselemaan sitä villiä viidakkoa. Heti tuli huomattavasti siistimmän näköinen, ja nyt sieltä uskaltaa hakeakin salaattia, ilman että tarvitsee peljätä, lymyääkö siellä vaikkapa käärme😄

Maanantaina innostukseni tuotti vielä kanalan ikkunoiden pesun sekä kuivuneiden klapien roudaamista suojaan. Siinä on vielä työnsarkaa, mutta nyt alkoivatkin sateet, ja ties koska taas kuivaa keliä tullee.
Eilen kävin Sisun kanssa Kurjenrahkalla iltakävelyllä. Kierrettiin koko Savojärven ympärireitti. Pari tuntia meillä siinä meni kun piti jäädä kuvailemaan, nuuhkimaan ja höpöttelemään muiden retkeilijöiden kanssa. Mutta ihan mukava viedä Sisu välillä uusille hajupaikoille. 


Viikonloppuna meillä onkin kaikenlaista äksöniä, ettei oikein tiedä mitä ja milloin😄 Huomenna saamme yön yli vieraita, kun Markun veli saapuu perheineen meille Oulusta ensimmäistä kertaa. Heidän oli tarkoitus jäädä koko viikonlopuksi, mutta harmillisesti samaan aikaan meillä molemmilla on menoa. Markulla ystävän häät ja mulla on taas tarkoitus mennä joogafestivaaleille Uuteenkaupunkiin. 
Alunperin mun oli tarkoitus olla festeillä koko viikonloppu, mutta nyt taidan lähteä sinne vasta lauantai aamusta, niin ehdin minäkin näkemään sukulaisia kuitenkin :)

Meidänkin loma lähestyy, ja parin viikon päästä olisi tarkoitus lähteä pohjoiseen. Minä tuttuun tapaani kuitenkin ämpyilen vielä sitä sun tätä, ja on mahdollista, että lähdenkin jo itsekseni viikkoa aiemmin tai toinen vaihtoehto, että jään toiseksi viikoksi... Mutta kaikki on vielä auki, suunnitteluasteella. 
Mutta tarkoitus siis olisi vaellusjuttuja enempikin :)
Tai sitten lähdetään yhdessä, ja sillä aikaa kun Markku viettää muutaman päivän suopotkupallo turnajaisissa, menen minä Hossaan vaeltamaan. 
Yhdessä käydään sitten vaeltamassa Pyhä-Luosto reitti. Sekä tietysti mennään Markun vanhemmille kyläilee. Oi joi, en malta odottaa aamusaunaa järven rannalla! 

Hmm..kirjoituksen otsikko antaa jälleen ihan erilaisen kuvan, mutta todettakoon, että kotipuuhastelut ovat mulle yhtä kuin palautumista vissiin..😄

Onhan siinä eroa..
Tämä otus yritti häiritä untani..
Treffeillä
Sisu paimentaa kanaemoa
Pihatreenejäkin on ehditty harrastaa
Kurjenrahkalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti