sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Huojentunut mieli

Marssin viikolla meidän toimistolle Helsinkiin suoraan kysymään, oliko joululomassani vielä jotain epäselvyyksiä. Tiedä sitten mistä syystä, mutta nyt sain ylemmältä taholta varmuuden loman pitämiseen! Joten nyt olen huojentunein mielin.
Myös häirinnän osalta tuntuu olevan (ainakin toistaiseksi) rauha maassa. Toivottavasti myös pysynee näin. Mutta tämän kaiken kriiseilyn ja oletettujen esimiesvaihdosten vuoksi, on suuri mahdollisuus, että en tule pääsemään kuukauden harjoittelulle Lappiin. 
Se olisi suuri harmitus, mutta ainakin eräkoulun hiihtovaellukselle lähden talvilomani turvin.

Tosin, aloin muutenkin pohtimaan suosiolla siirtämään valmistumistavoitetta kahdelle vuodelle. Nimittäin, en usko että millään pystyn suoriutumaan kevään lajitunnistus tenteistä kertalaakilla. Meillä olisi huhtikuussa tentittävänä nisäkkäät, matelijat ja hyönteiset (plus lumijäljet osasta) sekä lähes sata lintua ja 40 laulantaa! En tiedä millä ajalla pystyisin nuo kaikki opettelemaan työn, opintojen ja muun elämän ohella 😅 Siispä mietin, jos jätän ne linnut seuraavan vuoden keväälle.. 
Samalla saisin uusintakierroksen kouluvuodesta, ja voin halutessani osallistua niille ei pakollisille kursseille, jotka nyt jäävät aikapulan takia välistä.
Muuten opintosuunnitelmat ovat melko tarkalleen mietitty. Näytöt ja sen sellaiset.


Eilen sain lähes kaikki varusteet pakattua tulevaa pohjoisen reissua varten. Tällä kertaa tosiaan reissataankin yhden yön taktiikalla, kun yleensä ollaan ajeltu suoraan.
Nyt löydettiin kiva mökki Raahesta, vietetään yö siellä, ja ajellaan Oulun ja Rovaniemen kautta Taivalkoskelle. Käydään Joulupukin kylässä katselee varmasti yhtä suurinta Lapin ruuhkaa 😄
Muuten onkin tarkoitus vain nauttia olosta ja hiihdellä.. Tosin yksi superjännittävä juttu meillä on, kun käydään katsomassa sillä silmällä yhtä erämökkiä Kuusamosta! Mökki olisi puitteineen ja tontteineen juuri sellainen, mistä ollaan haaveiltu. No, paitsi se ei ole Lapissa, mutta minun etelän tytön silmin, kaikki siellä ylhäällä on pohjoista (ja samalla Lappia😄)
Toivottavasti kaikki natsaa ja ties vaikka oltaisiin onnellisia erämökin omistajia takaisin tullessa :) 

Mun joulun jälkeisen hiihtoreissun osalta päätettiinkin, että minä lähden autolla ja Markku tulee junalla kotiin. On sitten mulla helpompi varusteiden osalta kulkea. 
Oon jo katsellut yöpaikkaa paluureissulle, sillä en ajatellut ajaa koko yötä takaisin etelään. 
Näillä näkymin yöpyisin Torniossa, kivaa :)

Meilläpäin annettu jo tulvavaroitus vesisateista,
siispä kuva viime talvelta Muotkalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti