keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Joululoma ja mitäs sitten tapahtui..

Huhhei, ei ihan alkanut vuosi parhain mahdollisin tavoin, sillä viikonloppuna kun vihdoin palasin kotiin, sairastuin heti seuraavana päivänä norovirukseen.
Sain sen ilmeisesti majatalosta Torniosta, jossa vietin yöni paluumatkalla. 
No nyt vihdoin alan olemaan jälleen elävien kirjoissa, vaikka näin kolmen syömättömän päivän jälkeen ei energiat ihan ole huipussaan.

Luin, että yleensä noro häviää yhtä nopeasti kuin ilmenee, ja niin se todella tekikin. 
Aamulla olin jo niin heikossa kunnossa, että taju meinasi lähteä kun sängystä nousin. Yritin väkisin syödä jotain, mutta ei se vaan onnistu jos kaikki etoaa. 
Mutta parin tunnin lepäämisen jälkeen, ihan yht´äkkiä oli kaikki pahoinvointi ja kuvotukset poissa. Vieläkään en tunne nälkää, mutta nyt sentään saan vähäsen jo syötyä ja olen jaksanut vaihtaa petivaatteet, omat vaatteet, harjata hiukset ja siivota vessan 😄
Huomenna töihin sitten kohtaamaan viimeisen kolmen viikon tekemättömät ja tulevat hommat..

Mutta joululomaan, se oli kaiken puolin onnistunut, mitä nyt autosta meni rikki jokin juttu. Pääsin kuitenkin ajamaan sillä Lappiin asti, ja takaisinkin vielä. 
Olen yllättynyt ja ylpeä siitä, että selvisin ja jaksoin ajaa yksinäni Enontekiöltä asti kotiin. Ja ilman yhtäkään kameravälähdystä!!


Loman alussa, mökki jossa vietettiin yö matkalla, oli aivan ihastuttava! Meren rannalla, pienen pieni huone kamiinalla, suuret lasiseinät ja iso sauna. Olisi ollut myös palju, mutta se ei ollut käytössä näin talviaikaan. 
Oli tosi kiva, kun vietettiin pitkästä aikaa yö jossain tälläisessä erikoisessa paikassa.
Seuraavana päivänä ajeltiin ensin Ouluun, ja kävimme viemässä joululahjat Markun veljen perheelle, jotka eivät tänä jouluna tulleet Taivalkoskelle. Sieltä suuntasimme Rovaniemelle jotain hassuja syrjäteitä pitkin, sillä puhelimeni navi ohjasi meitä.. Jännitystä lisäsi se, että polttoaine oli hyvinkin vähissä, mutta selvittiin tankille juuri ja juuri :)

Rovaniemellä kävimme eräällä huskytarhalla katsomassa mahdollisia koiria, jotka voisivat tulla meille eläkepäiviään viettämään kauden loputtua sekä siellä joulupukin kylässä. No siellä tosiaan olikin sellaiset karnevaalit käynnissä, ettei kovin kauaa viihdytty. Näköjään oli tämäkin paikka muuttunut sitten 80-luvun... 😄
Mutta vihdoin pääsimme lähtemään Taivalkoskelle, jossa joulun vietimme.

Napapiiriltä..

Seuraavana aamuna oli niin ihana herätä ja lähteä lumiseen ulkoilmaan ulkoilemaan. Koko reissun ajan tulikin sitten paljon hiiihdeltyä. 
Otimme myös sukset alle kun lähdimme katsomaan sitä erämökkiä.., sinne olikin aika hiihto kun melkein viisi kilometriä sai sivakoida metsätiellä. Onneksi siellä kulki kelkan jäljet, ei ihan umpisessa tarvottu. 
Mökki ja ympäristö todella olivat juuri sellaista hyvin erämaamaista, josta ollaan haaveiltu. Voisi melkein sanoa täydellinen. 
Aloimme kuitenkin miettimään, onko se sittenkin liian "kaukana". Koska talvikaudellakin siellä olisi mukava käydä, voisi viiden kilometrin tien auraus tulla kalliiksi. 
Sekä mietimme myös sitä, kannattaisiko meidän vielä malttaa mielemme, ja katsoa muutammeko kenties muutaman vuoden kuluessa taloon, joka sijaitsee rauhaisalla paikalla vesistön äärellä rantasaunoineen.. Tällöin emme tarvitsisi mökkiä.

EräMökiltä..


No mökkiasiat saivat jäädä. Ennen joulua kävimme myös Kuusamon tropiikin avantosaunassa sekä minä kävin parin tunnin maastoratsastuslenkillä islanninheppatallilla. 
Jouluna aamusta tehtiin Markun kanssa järvelle avanto, ja lämmitettiin rantasauna. Oih, tämä oli kyllä parasta :)
Syötiin yhdessä perheen kanssa riisipuuroa, katseltiin Lumiukkoa, oltiin vain, syötiin jouluruokaa.. ja jaettiin lahjoja. Illalla käytiin vielä paljussa.
Markulta sain tosi kauniin lahjan, sillä hän oli tehnyt mulle omin käsin riipuksen poron sarvien paloista, johon oli polttanut erilaisia voimasymboleja! 💗 

Todella ihanan luminen ja lämmin joulunvietto, ja tästä ne lumiseikkailut oikeastaan vasta alkoivatkin, kun lauantaina lähdin ajamaan kohti Lappia ja kaamosvaellusta! Mutta siitä rustailen oman jutun.

Ekan yöpaikan mökki Raahessa
Tunnelmallista..

Avannon teossa..
Joulukylpy!
Koirien kanssa lenkillä
Kaunis koruni <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti