sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Navettahommissa!

Markku yllätti mut totaalisesti ystävänpäivänä, kun oli hänen vuoro järjestää vuotuiset yllätystreffit.
Tänä vuonna treffit jopa osui kohdilleen, kun itse ystävänpäivä oli oikeasti perjantaina. En saanut ennalta juuri mitään vihjeitä, ainoastaan että se olisi jotain "mistä olen haaveillut".
Veimme Sisun hoitoon perjantaina, sillä tiedossa oli se, että oltaisiin koko viikonloppu poissa kotoa. 
Toiseksi yöksi oli ystäväpariskunta kutsunut meidät mökilleen, joten treffeiltä suuntaisimme siis suoraan sinne.

Saavuimme yllätyspaikkaan alkuillasta, enkä yhtään tiennyt missä olimme, sillä olin silmät sidottuina. Kun avasin silmät, olimme perinteisen maatilan pihapiirissä, melkein samanlaisen kuin oma kotimmekin. Punainen mökki ja iso navettarakennus pihalla.
Meidät vastaanotti ystävälliset talon isäntä ja emäntä. He johdattivat meidät yöpaikkaamme, joka sijaitsi syrjässä navetan takana, pellon reunalla. 

Erikoinen majamme oli pienen pieni koppi, jonka erikoisuutena oli läpinäkyvä katto, josta pystyi ihailemaan tähtitaivasta tai jopa revontulia, kun niitä joskus harvoin täällä meilläkin näkyy. Tämä "koppi"  eli oikealta nimeltään Skylight cabin oli niin pieni, että oikeastaan siellä oli vain sänky, pieni sivupöytä ja pari jakkaraa. Myös jääkaappi, mikro ja vedenkeitin löytyi.

Olin mökistä jo todella haltioissani, mutta suurin yllätys oli silti vasta edessä. Pihassa olevasta navetasta nimittäin löytyi saunan lisäksi liuta "kotikutoisia" maalaiseläimiä, joita pääsimme katselemaan ja osallistumaan iltapuhteisiin!
Navetasta löytyi kaksi possua, kanoja ja ankkoja, yksi lehmä sekä lampaita ja vuohia.
Kohokohtana oli päästä lypsämään vuohta! Ikinä en ole ennen vuohta, tai mitään muutakaan eläintä lypsänyt, joten tämä todella oli super jännittävää puuhaa :)
Oli myös todella mukava päästä näkemään ja kuulemaan eri eläinten hoitotavoista ja ruokailuista. Itsekin nimittäin haaveillaan jos kasvatamme ensi kesänä muutamalla lampaalla meidän omaa farmia. 

Skylight cabin

Navettahommien jälkeen pääsimme nauttimaan löylyistä, jonka jälkeen köllöttelimme mökin sängyssä katsellen tähtitaivasta. Sää ulkona laskeutui muutamaan pakkasasteeseen, mikä tarkoitti myös mökissä lämpötila laski reippaasti, kun yöksi sammutimme puhaltavan lämmittimen. Mutta paleltua ei silti tarvinnut, sillä sängyssä oli lämpöpatjat! Niiden lämmittäessä saimme nukuttua mainiot yöunet.
Seuraavana päivänä vesisateet jälleen saapuivat, mutta oma tunnelmansa oli siinäkin kun kuunteli ja katseli sateenropinaa. Teimme aamupalaa talon puolesta tilatulla aamiaiskorilla, ja jääkaapissa oli lasipullossa myös vuohenmaitoa! Se ei tosin mitään järin herkkua ollut 😄

Markun taidonnäyte lypsämisestä
Sauna

Ihanan yllätystreffien päätteeksi lähdimme lounastamaan Laitilaan (mökki siis sijaitsi Laitilassa, Niiralan tila). Sieltä kauppareissun kautta ajelimmekin sitten kavereiden mökille Vehmaalle, jossa vietimme myrskyävässä sadesäässä yhden yön. Mukavaa oli silti, saunoimme ja söimme hyvää ruokaa. 

Tämän viikon sainkin sitten viettää omassa ylhäisyydessäni kotona, kun Markku lähti hiihtolomallaan (työ)reissulle Norjaan. Kävin yhtenä päivänä retkellä Savojärvellä, kun osui aurinkoinen pikkupakkaspäivä. Muuten tällä viikolla onkin sitten varmasti kovimmat myrskyt ja sateet olleet sitten tämän talven. Sateet ovat ainakin ihan ennätyslukemissa, joka paikka suorastaan tulvii yli äyräiden. 
Ensi viikolle näytti lupailevan vihdoin kuitenkin pidempää pakkasjaksoa ja jopa lunta.. :) 

Aamumaisema mökistä

2 kommenttia: