maanantai 2. maaliskuuta 2020

Ahkera viikonloppu

En ole juuri yhtään ehtinyt istahtaa koneen äärelle kirjoittelemaan, mutta toisaalta se on myös positiivinen asia. 
Vietettiin nimittäin reipas viikonloppu yhdessä. Perjantaina lähdettiin iltapäivällä Helsinkiin ja käytiin parin vuoden tauon jälkeen Go Expo messuilla. Vaikka messut eivät enää tänä päivänä tunnu yhtään niin oleellisilta mitä joskus muinoin (koska netistä saa kaiken tiedon), oli silti tosi kiva käydä vähän hömpöttelemässä Markun kanssa.
Muutama tunti messuilla haahuiltiin, ja olihan siellä yhtä sun toista nähtävää. Osteltavaa ei niinkään tarttunut matkaan, paitsi erityisen hyviä karjalanpiirakoita 😄
Liityttiin kuitenkin WWF:n kuukausilahjottajiksi eli luonnonsuojelukummeiksi. Tätä olin jo pitkään harkinnut, mutta aina vain jäänyt. 

Kävin myös jutustelemassa Aventura matkatoimiston tyyppien kanssa, sillä aikomukseni on tänä vuonna vihdoin lähteä toteuttamaan suuren suurta unelmaa, eli Nepaliin kiipeilemään. Tämä reissu olisi syksyllä, mikäli ei mitään kummoisempia esteitä eteen tule. 

Messujen jälkeen käytiin syömässä Tamarinissa, eli siellä mun lempiravintolassa, josta saa mielettömän hyvää thairuokaa. Sieltä sitten jätskibaarin kautta kotiin Sisun luokse.

Koko viime viikko oli kaunis ja kuiva, kun pakkanen ylsi kovimmillaan neljääntoista asteeseen. Hyödynnettiin tämä harvinainen tilaisuus, ja lähdettiin lauantaina metsähommiin. Saadaan siis kerätä kaikki kaatuneet myrskypuut Airin metsästä. Tosin kun käsipelin siellä häärätään, ei kovin montaa puuta kerralla saada, mutta neljä isoa puuta kuitenkin pilkottiin. Ja yksi kärryllinen jo kotiinkin saakka. 
Tykkään hirmuisesti noista puuhommista, ja toivonkin että pakkaset tulisivat takaisin, jotta voidaan mennä jatkamaan puusavottaa. 
Se on kuitenkin meille iso hyöty, kun saadaan näin ensi talven polttopuut. 
Meillä oli tietysti eväät metsässä mukana kun koko päivä siellä nautiskeltiin. Illalla oli ihana olo, kun saanut olla ulkona tehden raskasta hommaa.

Ahkerat ahertajat..

Sunnuntaina kelit lauhtuivat ja sateet palasivat. Ensi alkuun lumisena, mutta loppuun vetisenä. Mutta koska tuuli oli alkupäivästä kuitenkin tyyni, saatiin poltettua tuossa niityllä meidän "kokkoa" eli romupuutavaraa. Aikamoinen kasa siihen oli jo kertynyt sekä yhden ison pinon talon vanhaa seinälautaa liekkeihin myös kannoin.

Tämän jälkeen raivattiin taas peräkamaria tulevaa remonttia varten. Päätettiin ryhtyä kerralla kunnon urakkaan, ja tapettien lisäksi avetaan lattia. Vanhojen laminaattien alta ei paljastunut lattialankkuja vaan peruslautaa. Otetaan ne myös pois ja tarkistetaan alapohjan kunto sekä lisätään sinne eristevillaa. Ja koska talon henkeen kuuluu, laitamme tietysti lankkulattiat, jotka sitten maalaamme (kenties valkoisiksi).
Teemme tätä remppaa pikkuhiljaa, saamme mahtumaan tähän minun zen huoneeseeni väliaikaisesti Markun tietokoneet ja teeveen. 
Vähän saattaa olla työlästä ja stressaavaa, mutta niin kiva kun saadaan kotia laitettua :)

Kaunis lauantaiaamu
Puusavottaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti