tiistai 28. huhtikuuta 2020

Elämää metsässä

Alkuun pentu uutisia. Sain kasvattajan kiinni viime viikolla, sovittiin että haetaan pentu maanantaina eli eilen. No ei haettu, koska hän päätti viime tingassa ilmoittaa, ettei pentuja olekaan vielä eläinlääkäri tarkastettu, vaikka piti jo viime viikolla. Olisihan hän voinut sen jo aiemmin ilmoittaa.. Tuntuu selitykset vaan jatkuvan.. Nyt sovittiin että perjantaina haetaan pentu, saas nähdä. Tässä tapauksessa en ehdi olemaan kuin viikonlopun pennun kanssa kotona, sitten alkaakin jo työt. 
Onneksi Markku tekee etätöitä pääasiassa kotona, niin ei tarvitse pennun heti jäädä pitkäksi päivää yksin kotiin. Mikäli se pentu edes tulee, en tiedä. Niin sekava soppa ollut, etten ikinä olisi tälläistä uskonut. 

Muuten olen koittanut nauttia lomastani. Viime viikolla lähdin yhden yön retkelle Torronsuolle. Yövyin läheisellä Idänpäänkalliolla, sillä itse kansallispuistossa ei saa yöpyä. Oli mukava pikkuretki, ja superkiva kun ulkona on jälleen niin valoisaa! Kuvasin sieltä You Tube kanavalleni pienen pätkän. Olen nyt pari videota sinne julkaissut, ja tämä on ollut ihan hauskaa puuhaa. Tosin jonkun verran aikaa vievää ja hermoja raastavaa, jos editoinnissa tulee jotain mutkia vastaan. 😄 Katsotaan, innostunko koskaan opettelemaan mitään hienoja editointi kikkoja. Kanava löytyy nimellä Luonnollisesti hiljainen, jos haluaa käydä katsomassa. 


Telttaretken jälkeen vietiin Sisu hoitoon ja lähdettiin mökille. Torstaina siivottiin koko päivä ja raivattiin kaikenmaailman romua pois. Likainen se mökki oli, kun ei sitä oltu ilmeisesti hetkeen aktiivisesti käytetty. Saatiin siitä kuitenkin oikein viihtyisä ja kotoisan oloinen. Mökin saunaa emme ole vielä lämmittäneet, emmekä oikeen tulisijaakaan, sillä nuohouksesta on kulunut sen verran aikaa, ettei uskalla. Nuohooja pääsee vasta ensi viikolla käymään. Mutta savusauna lämmitettiin viikonloppuna. Varovaisesti sekin, sillä tämäkin sauna oli ollut kylmillään ainakin pari vuotta. 
Mutta kaikki sujui hyvin, ja noin viiden tunnin lämmityksen jälkeen päästiin erittäin mukaviin löylyihin. 

Oon kyllä niin onnellinen tuosta mökistä. Siellä on niin rauhallista olla, kun ympärillä vain metsää. On ihanaa, kun voi ykskaks jos huvittaa, käydä lammessa pulahtamassa. Metsätiet ympärillä kutsuvat tekemään pitkiä kävelylenkkejä, ja paljon on tullut tehtyä erilaisia havaintoja luonnon asukeista. 
Myös omaa kotia osaa arvostaa enemmän, kun mökiltä palataan. 

Ensimmäinen aamu
Mökkiä sisältä
Savusaunalta

Kotona olenkin jatkanut puutarhahommia. Eilen kärräsin monta kuormallista multaa kasvilaatikoihin ja kävin ostamassa siemeniä. 
Pohdin myös tekeväni erillisen "kurkkumaan" kasvilavojen viereen joutomaalle. 
Ostin myös ekaa kertaa elämässäni muutamia erilaisia kukan siemeniä, jotka kylvän toukokuussa uudelle kukkapenkille. En yhtään tiedä kuinka tässä kukkaprojektissa käy, mutta toivottavasti saisimme kauniin kukkameren heinäkuussa. 

Tänään jatkan pihalla puuhasteluja ja käyn ainakin pyöräilemässä. 
Sen verran vilkaisin eilen työsähköposteja, että huomasin kuinka kesälomat on tänä vuonna jaettu ja päätetty yksimielisesti työnjohdon puolesta. Minulle oli laitettu juhannusviikolta alkamaan neljä viikkoa. En ole koskaan pitänyt kuukauden lomaa putkeen, ja nyttenkin kysyn, onnistuuko yhden viikon siirto elokuun lopulle, koska silloin olisi ruskavaellus Kilpisjärvellä. 
Myös lomarahat suositeltiin vaihdettavaksi vapaisiin koronasäästösyistä, joten saatan siinä tapauksessa tehdä niinkin. 
Lomautuksista ei vielä ollut puhetta.

Multaa piisaa!
Huoleton Mörkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti