sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Pääsiäisen päivät ja pentuyllätys!

Huomattiin, että meillä ei kyllä ole mitään pääsiäisperinnettä vaan puuhaillaan milloin mitäkin. Jonkinlaisella retkellä ollaan taidettu joka pääsiäinen käydä, mutta tänä vuonna retkeily rajoittautui ihan vaan omalla pihamaalla ulkoiluun.
No sen verran oli eilen retkitunnelmaakin, kun tehtiin halsterivoileipiä kodassa välipalaksi.
Mutta siis remontoiden, kasvimaalla häärien sekä puuhommissa tämä pääsiäinen menee. Perjantaina tosin käytiin vähän ajelullakin, kun kävimme ensin katsomassa koiranpentua, ja sieltä kurvailtiin Tampereelle hakemaan remonttitarvikkeita sekä käytiin hakemassa makkaraperunat grilliltä.

Niin, tosiaan eläkeläiskoirat ovatkin vaihtuneet nyt yhteen huskynpentuun. Tultiin kuitenkin siihen ratkaisuun, että kasvatetaan itse omannäköinen koira meidän laumaan. Huskysta olen haaveillut koko elämäni, mutta en ole halunnut ottaa sellaista, ennen kuin olen tuntenut itseni täysin valmiiksi sellaista kasvattamaan ja kouluttamaan. Ja nyt tuntuu, että tämä aika olisi vihdoin koittanut. 
Minulla on tarkoitus harrastaa huskylla vetotreenejä, kesällä kickbikella ja talvisin jos suinkin lunta saamme, niin hiihtäen.
Myös retkikaverina husky on mitä mainioin otus.

<3

Uskon, että Sisu ottaa pennun vastaan huomattavasti laupeammin kuin vanhan, ison koiran. Mielenkiinnolla odotan, miten tässä käy. Huskylla tulee kuitenkin olemaan ulkona tarha, jossa todennäköisesti viettää mieluummin aikaa kuin sisätiloissa. Mutta koirien ehdoilla mennään. Tontti on myös tarkoitus kokonaan aidata (jo Sisunkin takia), joten huskyakin pystyy valvotusti pihalla juoksuttaa. Sisu kyllä pysyy pihalla, paitsi jos se näkee jotain mielenkiintoista tiellä, niin lähteehän tuokin muiden perään. Tulee tosin heti takaisin.


Eilen kun oli kiva aurinkoinen keli, vietimme päivän pihalla. Mulla on nyt meneillään kasvimaan raivaus. Olen poistanut vanhat lahot kasvilaatikot, ja kärrännyt mullat uuteen kukkapenkkiin. Myös ns rytömaan olen muokannut uuteen uskoon, kaivaen ei toivotut puskat sieltä juurineen pois. Laitettiin nyt iso pressu siihen, jossa se saa pari vuotta kuolettaa villiheinät sun muut. Sitten teemme siihen jatkumon puutarhalle. Joko mansikantaimia tai herukkapensaita siihen voisi sitten istuttaa. 
Olen kyllä super tyytyväinen, että saadaan edes hieman tätä pihamme rehevöivyyttä siistittyä.

Tänään sadepäivänä vietämme aikaa sisällä. Markku maalaa parhaillaan seiniä ja minä leivoin pari vuokaleipää viikolle. Kamari alkaa näyttämään todella hyvältä, ja vaikuttaa että maalinsävy oli nappivalinta. Tämän jälkeen olisi enää lattian maalaus, ja sitten vihdoin saamme huonekalut takaisin paikoilleen. Luulen, että siinä olikin sitten tämän kevään sisäremontit tehty, ja seuraavaksi keskitymme pihalle sekä tietysti uuteen mökkiimme. 

Josta tulikin mieleen, kun eilen käytiin pyöräilemässä vielä ennen saunaa, niin poikettiin yhdelle läheiselle lammelle. Minun piti käydä kastautumassa mutta siellä olikin muita saunojia, niin en päässyt. Mutta siitä tokaisin, että heti kun päästään mökille ekaa kertaa, pistetään sauna lämpenee ja käydään pulikoimassa niin paljon kuin sielu sietää! 😄

Herkkuleipää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti