maanantai 1. kesäkuuta 2020

Hello Summer!

Pitkästä aikaa joudan tännekin kirjoittelemaan.. Suurin syyni hiljaiseloon on varmasti YouTube videoni, sillä kun noin kerran viikossa olen editoinut videon, olen siitä niin rikkipoikki, että en kykene yhtään enempää enää istua koneen äärellä 😄 Nimittäin siinä menee kuitenkin muutama tunti, ellei enemmänkin.
Lisäksi tietysti kun vihdoin kesä saapui, enpä juuri malta sisällä aikaa viettää. Ja niin, onhan meillä se mökkikin, missä on tullut elämää eleltyä viime aikoina :).

Kaikenlaista on tullut puuhailtua, pohdin juuri kerkeäisinkö kirjoittamaan niistä erikseen, ainakin retkijutut tykkäisin, että ovat oma lukunsa.
Mutta kerronpa nyt ainakin synttäreistäni. Toivoin tänä vuonna, että lähdetään vaan ajelulle päiväksi tutkimaan uusia paikkoja. Mielessäni on ollut jo vuosia päästä näkemään Suomen kesäkaupunkeja, joten suuntasimme ensin Tammisaareen ja sieltä Hankoon. Mökiltä ei nuihin edes pitkästi matkaa ollut.


Päivä oli ihanan aurinkoinen, taisi olla näitä ensimmäisiä kesäpäiviä. Tammisaari oli hyvinkin ihastuttava vanha kaupunki pienine kujineen ja puutaloineen. Käveltiin ristiin rastiin, poikettiin hakemaan piknik pitsat sekä mansikoita, mutakakkua ja pienet kuohuvat meillä oli. Ihan huippua!
Piknikin jälkeen käveltiin vielä, oliko se nyt jokin metsäpuisto.., kaunis luontoalue siis meren rannalla. Kävin siellä myös pulahtamassa vedessä ja yllättävän lämmintä merivesi siinä olikin. 

Tammisaaresta jatkettiin vielä Hankoon, johon oli isot odotukset, mutta yllättäen ei se ollutkaan niin kiva paikka kuin esim. Tammisaari. Avomeri oli toki upea sekä hiekkarannat mutta itse kylä ei niin kovin kummoinen. Jäätelöt kuitenkin nautittiin rannalla. 
Sieltä sitten ajeltiin päivän päätteeksi takaisin mökille ja saunaan. Super kiva synttäripäivä. 



Kotona on nyt niin hirmuisen vihreää ja nurmikkoakin saa ajaa viikottain. Kasvimaalla perunat ovat jo pinnalla ja tänään sain kylvettyä ja istutettua loputkin, kun vihdoin ollut lämmintä pidemmän aikaa. 
Tuntui, että tänä kesänä multamaat loppuivat jo kesken, kun niin kova innostus ollut taas kylvöpuuhiin 😄 Ehkäpä vielä johonkin nurkkaan väsään lisää kasvualustaa..

Eilen käytiin iltasella pyörillä uimassa läheisellä lammella. Markku oli ollut mökillä kolme päivää Sisun kanssa ja minä palasin eilen kahden yön retkeltä. Hitsin ihanaa taas nämä kesäiset telttayöt!
Haluaisin ehtia vielä ennen juhannusta parille kolmelle retkelle, mutta katsotaan nyt. Töissäkin aina enemmän vipinää ennen lomia. 
Pitää myös hiljalleen alkaa tekemään vaellusruokia valmiiksi meidän yhteisille kesävaelluksille. Ajattelin kerrankin panostaa huolella ruokahuoltoon ja suunnitella sekä tehdä kaiken valmiiksi jokaiselle vaelluspäivälle. 

Mutta nyt pitää lähteä Sisun kanssa iltakävelylle. Saadaan olla nyt keskenään kotona, kun Markku lähti lomansa alkajaisiksi melontavaellus reissulle :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti