tiistai 23. kesäkuuta 2020

Keskikesän lämpöä

Harvinaisen lämmin keli se vain jatkuu, uimassa tulee kyllä käytyä joka päivä, ja metsämökillä monestikin päivässä. 
Vietimme juhannusta sittenkin ihan keskenään omalla mökillä, kun alkuperäinen suunnitelma kaverijuhannuksesta peruuntuikin. Tai paikka olisi vaihtunut pääkaupunkiseudulle, ja se ei meitä maalaisia hirveästi napannut. Mutta ei valittamista, keskikesän juhlaa oli oikein ihana viettää omassa rauhassa.

Perjantaina vasta siirryttiin metsäkotiimme Sisu mukana. Eipä mitään ihmeellistä sinä päivänä tultu tehtyä, grillattiin ruokaa ja illalla käytiin mökkisaunassa. Lauantaina puolestaan oltiin enemmän aktiivisia ja reippailtiin muutaman kilsan päässä olevalle järvelle heti aamusta. Käytiin katsomassa millainen se oli, ja olihan se kiva pikku järvi. Löydettiin kiva rantakallio, jossa oleiltiin parisen tuntia. Markku kokeili kalaonnea ja pari kaunista ahventa saikin. Harmi vain, että olimme unohtaneet ottaa mukaan puukon tai sankon, joten kalat päätyivät heidän onnekseen takaisin järveen uiskentelemaan. Me myös käytiin uimassa ja vesi oli huomattavasti lämpimämpää kuin oma pieni lampi.
Mökin lammen vesi on itseasiassa vain 14 astetta, kun ollaan niin metsän suojissa. Mutta tälläisinä päivinä se on ollut hyvin virkistävää ja mukavaa :)

Rauhallinen juhannus

Järvireissun jälkeen syötiin hampparilounas ja Markku lähti savusaunan lämmityspuuhiin. Itse otin Sisun kanssa harvinaisesti nokoset. Mutta halusin jaksaa olla illalla hereillä ja lähteä katsomaan auringonlaskua kallioille. 
Savusaunan löylyt olivat jälleen makoisat ja pehmeät. On siinä ihana oma tunnelmansa. Saunomisen jälkeen söimme vielä juhannuspihvit ja kello alkoikin olla sen verran, että siirryin metsän kätköistä avarille kallioille.

Järvellä
Savusauna
Myöhäisillan mökkitie

Hurjan lämmintä vielä oli ja niin hiljaista. Kävelin suokallioille ja istuskelin siellä tovin. Hyttysiä ei täällä ole ollut mutta mäkäräiset lopulta löysivät minut, joten oli pakko lähteä liikkeelle.
Josta muuten tuli mieleen, että pohjoisessa kuulemma on parhaillaan oikea hyttyskesä meneillään, että voipi olla että muutamme vieläkin suunnitelmia (vaellus)reissusta. Pohdimme jos ajelisimmekin ensin Kilpisjärvelle ja Norjaan hyttysiä pakoon. Mutta katsotaan mihin road tripimme vie.. 

Sunnuntaina hyvästelimme metsäkotimme jälleen hetkeksi ja laitoimme kaikki valmiiksi tulevia vuokralaisia varten. 

Kotona odotti nääntyneet kasvimaan kasvit, mutta kyllä ne onneksi vielä virkosivat vettä saatuaan. Onneksi iskä lupasi majailla meillä loman ajan, muuten olisivat kasvit alta aikayksikön entiset. Vieläkään ei juuri sateita lupaile. 
Keksin muuten vihdoin käyttöä tuolle meidän rönttypellolle, nimittäin siitähän saa komiaa vanhanajan maisemaa! Meiltä löytyy jokunen heinäseiväs, joten Markku niitti ja minä heinähangolla nostelin korret seipäille. Ja voi että mitenkä hymyilyttää aina kun katselee nostalgista maalaismaisemaa! :) Otettiin myös muutama tunnelmakuva muistoksi.

Nyt myö lähden ihastelemaan ihanaa kesäaamua ennen töihin lähtöä.

Maalaiset heinänteossa 2020


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti