torstai 22. lokakuuta 2020

Rauha maassa

Jostain syystä olen tänä syksynä suorastaan lumoutunut lintujen talviruokinnasta. 
Aloittelin sen muutama päivä sitten kotosalla sekä myöskin mökin pihapiirissä. Voisin katsoa tuntikausia pikkulintujen riemua, kun ahneina käyvät ruokinta paikoilla. 
Mielenkiintoista on myös seurata mitä eri lajeja talvikaudella ruokailemaan ilmaantuu. Tällä hetkellä olen havainnut talitiaisia, sinitiaisia, pikku varpusia, viherpeippoja, peipposen ja punarinnan. Mahdollisesti aiemmin näin kaksi hömötiaista, joista iloitsin kun ovat tätä nykyä niin harventuneet. 
Lintu innostukseni on myös laajentunut uusien pönttöjen ripustamiseen. Laitoin kylmän varalle niihin sahanpurua sekä sammalta, jospa joku pikkulintu hakeutuisi talvea viettämään niihin.
Oletan että tämä uusi "harrastukseni" sai sysäyksen kun ostin hyvän lintukirjan ja aloin määrätietoisesti harjoittamaan lintujen tunnistusta ensi kevään eräkoulun lintutenttiä varten. Ja kas kummaa, kun asia mistä on kiinnostunut muutenkin, on oppiminen myös huomattavasti mieluisampaa :)

Myös muutenkin luonto on alkanut kiinnostamaan laajemmin. Ennen luonnossa oli vain ihanaa ja hyvä olla sellaisenaan, nyt haluan tutkia ja oppia niin paljon lisää kasveista, puista, eläimistä jne.. Kenties kun jätti valokuvaamisen vähemmälle, näkee ympärilleen paljon laajemmin.

Mökkilampi

Vietettiin viime viikonloppu mökillä pitkästä aikaa. Myös mökin ympäristö oli syksyn tullen muuttunut maagiseksi. Jotenkin sinne erämökkiin sopii niin hyvin sellainen hämyisä tunnelma kuin kesän helteet. Saunottiin molempina päivinä sekä käytiin tietysti pulahtamassa lammessa monta kertaa. Vaikka mökin lämpötila oli tultaessa vain kuusi astetta, saatiin takan lämmityksellä nopeasti lämpöä pirttiin.
Markku kävi myös kalaonnea kokeilemassa ja minä intouduin hakkaamaan klapeja puoli päivää. Hirvenmetsästäjät olivat ihan lähinurkilla, joten metsäkävelyt jäivät tällä kertaa välistä.

Sunnuntaina käytiin yhdessä myös salilla treenaamassa. Ollaan molemmat hommattu hiljattain salikortit uuteen paikkaan naapurikylästä. Näin syksyn tullen kun ei enää ulkopuuhia juurikaan ole, joutaa taas käyä kuntoilemassa ihan oikealla salillakin, vaikka eipä tuo treenaaminen ole enää niin intensiivistä mitä se joskus aikoinaan oli. Mutta pohdinpa tällä tavoin ainakin jaksavani paremmin talven hiihtovaelluksilla.


Tämä viikonloppu ollaan taas kotosalla, huomenna mennään lähilammelle saunomaan ja ehkäpä autokaupoilla käyään kans. Minä menen taas lauantaina tunturikerhon retkelle, kun käydään etsimässä karpaloita Kuhankuonon laajoilta suoalueilta.

Aloittelin jo muuten "joulua" laittamalla jouluista liinaa ja verhoa tupaan


Tästä fisusta tehtiin herkulliset haukipullat



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti