lauantai 7. marraskuuta 2020

Karpalomailla

Parisen viikkoa sitten olin tosiaan Tunturikerhon järjestämällä karpaloviikonlopulla. Lähdimme siis lauantai aamusta Kurjenrahkalle Vajosuolle poimimaan karpaloita. Itse en ennen edes ole poiminut näitä superfoodeja, ja kuulemma hieman hintsusti niitä yleensä on ollutkin. Paitsi tänä vuonna. On kyllä ollut oikein marjavuosi! Myös karpaloita oli suolla solkenaan, sen kun vaan noukki.

Aamu oli ihanan kirpeä, lämpötila oli nollan vaiheella ja aurinko paistoi. Lähdettiin liikkeelle Töykkälän laavulta ja muutaman tunnin taisimme suolla viihtyä. Palasimme takaisin laavulle syömään eväitä ja istuskeltiin nuotion äärellä. Osa lähti tässä vaiheessa jo kotiin, mutta viikonlopun ohjelma jatkui kerhon omalle metsäkämpälle, jossa ruokailtiin porukalla ja myös saunottiin.

Olen kyllä viihtynyt erinomaisesti näiden uusien tuttavuuksien seurassa, vaikka he tosiaan ovatkin jo konkarivaeltajia eli suurinpiirtein eläkeikäisiä. Yllättäen oma ikäluokkaani ei kiinnosta tälläiset yhteiset jutut. Minua on taas aina kiinnostanut osallistua kaikenmaailman kinkereihin, vaikka toisaalta paljon yksinään viihdyn myös. Mutta tämä on juuri hyvää tasapainoa. 
Olen aina sanonutkin että olen henkiseltä iältäni vanha mummo, mutta tärkeintähän on, että sielunmaailmat ovat kohdillaan, liikkuu sitten kenen kanssa tahansa :)
Lisäksi minusta on hurjan kiinnostavaa kuunnella heidän aikoinaan tekemiä tunturivaelluksia, ei silloin ollut näitä nykyajan kevyitä reppuja saatika elektroniikkaa suunnistukseen. Heiltä jos keneltä, voi oppia todella paljon.

Tälläinen nallekarhu oli matkassa mukana

Login metsäkämppä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti