keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Merkillinen marraskuu

En tiedä kuinka fiksua on hehkuttaa (vasta) marraskuun 11. päivänä, että tänä vuonna ei ole marraskuun kaamosmasennuksesta tietoakaan! Koko syksy on ainakin tähän asti tuntunut tosi hyvältä. En tiedä johtuuko tämä kenties siitä, että syksy oli niin pitkälle aurinkoinen. Ehkäpä siitä on jäänyt vielä valoenergiaa varastoon, sillä pimeyskään ei ole juurikaan hetkauttanut. Tottahan toki lunta ja pakkasta kaipaan hurjasti, mutta toisaalta eipä tarvitse haravointiurakan kanssa vielä kiirehtiä, sillä puoli pihaa olisi vielä jäljellä.

Ilmeisesti seuraavaan kahteen viikkoon ei ole näkyvissä kylmenevää, ei oikein edes Lapissa. Se on kyllä tosi kurja. Mekin olemme lähdössä pohjoiseen kuun vaihteessa aikomuksena hiihtää, mutta jos ei lunta ole vielä silloinkaan sadellut, sitten patikoidaan :) 

Sunnuntaina olin Sisun kanssa jälleen Marttilan eräkorvella käppäilemässä, sillä aikaa kun Markku kokeili kalaonnea. Sitä ei tosin sillä kertaa ollut. Viimeksi teimme haukipullia, sieltä samaiselta lammelta nappaamasta hauesta. Minäkin olen vihdoin opetellut syömään (viikottain) kalaa, niin nyt olisi mahtavaa jos se olisi aina itse pyydettyä.



Sunnuntaina oli myös isänpäivä, mutta tänä vuonna sattuneesta syystä jäivät yhteiset ruokailut välistä. Kutsuin kyllä iskän perjantaina meidän kyläsaunaan saunomaan, kun oli meidän lämmitysvuoro. Sitä tosiaan lämmitetään aina perjantaisin talkoovoimin, ja olikin ihan hauskaa puuhaa. Markku leipoi saunojille myös korvapuusteja, kun saunan jälkeen aina osa porukasta jää kahvettelemaan ja grillaamaan makkaraa takkatulen äärelle.

Kotona olen jatkanut lintulaudan elämää tarkkailua, ja tänäänkin siellä oli varmasti lähemmäs sata pikkulintua. Ihan mahdotonta, mutta niitä on kyllä mukavaa ruokkia ja samalla seurata milloin ilmestyy uusia tyyppejä. Toivoisin, että tulisi mahdollisimman runsaasti eri lajeja talven mittaan ruokailemaan.

Mustarastaskin kävi ruokailemassa
Kyläsauna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti