lauantai 19. joulukuuta 2020

Erilainen joulu

Tänä jouluna emme lähde pohjoiseen vaan päätimme viettää joulua keskenään meijän mökissä. Varmasti ihan fiksu päätös näin muutenkin korona aikaan. Mutta töidenkin puolesta on tällä kertaa helpompi näin. Itse tosin karkaan lumille välipäiviksi ellei tule mitään ylläreitä, mutta tarkoitukseni on ajaa suoraan pohjoiseen sen kummempia pysähtelyjä ja hiihtää itsekseni vajaa viikko metsissä. Uudenvuoden aatoksi olen varannut pienen tuvan käyttööni, mutta muuten se olisi talvitelttailua luvassa. Testaan samalla isoa ikivanhaa SA:n ahkiota, jonka ostin ylijäämäkaupasta.



Etelässä luvassa on jälleen musta joulu ja vesisateita. Tälläiseksi tämä on näemmä vaan mennyt. Kyllä se on myönnettävä, että lumettomuus vaikuttaa joulumieleen, eikä voi uskoa että jouluaatto on ensi viikolla. Myös aina kaikki asiat tuntuvat pakkautuvan vuoden loppuun ja siihen yhdistettynä hirveä jouluhulina kaupoissa saa vähemmästäkin ahdistuneeksi.. Mutta ihana on päästä mökin rauhaan. Mitään ihmeellisiä jouluruokia ei siellä voi valmistaa, mutta herkutellaan muilla tavoin varmasti.

Josta tulikin mieleen, että tein mökille viime viikonloppuna nuotiopaikan. Siellähän ei sellaista ole ollut laisinkaan. Paisteltiinkin siinä heti makkarat ja viikolla kävin myös kokeilemassa onnistuuko riisipuuron teko avotulella. Ja tottahan siitä hyvää tuli. Varmasti tulee joulupäivinäkin jotain nuotiolla kokkailtua.


Edellisviikolla juhlittiin Markun synttäreitä. Annoin lahjaksi hälle sellaisen kasvivalon, jonka alla voi siis kasvattaa taimia. Tänään hän jo kylvi ensimmäiset chilit. Herkuiksi laitoin pöydälle leipäjuustoa hillalla, saaristolaisnappeja poromoussella sekä suklaavaahtoa vielä jälkkäriksi. 

Mulla on nyt meneillään pakkailut hiihtoreissua varten. Heti maanantaina olisi tarkoitus lähteä ajelemaan joulun jälkeen. Jännittää tietysti lähteä yksinään, mutta toisaalta se tekee tosi hyvää niin kokemuksen kuin kasvun suhteen. Jos kaikki menee hyvin, on fiilis varmasti ihan mahtava vaikka tiedän että heikkoja hetkiäkin tulee. Mutta se on normaalia ja ne menevät ohitse.

Mökkilampi on jo jäässä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti