sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Pakkasyö laavulla

Jo vain, kyllä se talvi tuli rytinällä vihdoin tänne meillekin! Lunta tuiskutti kivasti, tiet menivät tukkoon ja pakkanen laski 26 asteeseen parhaimmillaan. Putket eivät ihan jäätyneet, vähän krakosivat mutta saatiin vettä tulemaan. Pikkulinnut käyvät sankoin joukoin syömässä astiat tyhjiksi, jotta selviävät kylmät yöt. Nyt tosin alkaa kovimmat pakkaset väistyä, ja näyttihän se jo vesisadetta ensi viikolle 😄 Eilen käytiin yhdessä hiihtämässä tuolla pelloilla auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta. Niin huippua! 

Itse intouduin haastamaan itseäni (ja testaamaan varusteita) ja yövyin laavulla sen yön, kun pakkanen oli kiivaimmillaan. Kävin päivällä hiihtämässä läheisellä suolla ja illaksi menin samaiselle laavulle, jossa olen ennenkin talviöitä viettänyt. Aamulla hiihtelin sieltä sitten kotio. 



Itse kylmyys ei tuntunut niin pahalta, kuin kuvitella voisi. Olin kuitenkin varustautunut huolella. Leirivaatteena mulla oli lämmin untuvatakki ja -hame, ja se hame osoittautui erittäin lämpimäksi. Makuupusseja oli kaksi päällekkäin ja alustana paksu solumuovi ja lampaantalja. Puut olivat vajasta lähes loppuneet, ja kirveskin oli sieltä hävinnyt. Sain kuitenkin puukolla naputeltua pientä puusylttyä, mutta säästin ne aamuksi, jolloin tarvitsin kokkailuun tulta.

Yöunet eivät todellakaan olleet maailman parhaat, mietin että ehkä sitä ei vaan enää pysty nukkumaan normaalisti nuin kylmässä. Tai ainakin se totuttelua vaatii, vaikka en siis kuitenkaan palellut. Aamuyöstä vaihdoin uudet varpaanlämmittimet, kun varpaita vähäsen alkoi kylmäämään. Kahdeksan maissa nousin ylös ja kapusin näkötorniin ihastelemaan hiljalleen heräilevää taivasta.




Tein tulella aamupalat ja kuvailin samalla videoon materiaalia. Myös puhelin kesti hyvin kuvaamisen, paitsi aina yhden oton jälkeen piti puhelin laittaa taskuun hetkeksi lämpenee, kun kamera jämähti. Mutta ei siis sammunut tms.

Kotiin oli kahdeksan kilsan matka rinkka selässä hiihtäen, mutta mikäs siinä kauniissa kelissä oli mennä. Kiva talviseikkailu jälleen :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti