maanantai 17. toukokuuta 2021

Eräkoulun lintuviikko Porissa

No niin, nyt se on suoritettu, lintutentti! Eikä ollut edes paha, näin jälkikäteen sanottuna 😄 No olin kyllä panostanut huolella tähän, joten olin melko varma, että tulen läpi pääsemään. Toki mietin, jospa tenttijännitys sekoittaa pasmat, mutta sain pidettyä hermot kasassa. Meillä oli siis 40 tunnistettavaa kuvista sekä 18 äänistä. Sain yhden virheen, kun sekoitin peipon ja pajulinnun keskenään. Mutta ne ovatkin melko samankaltaisia, enkä varmasti ollut ainut, kelle näin kävi.

Viikko oli kaikinpuolin aivan mahtava. Olimme joka päivä katsomassa lintuja eri paikoissa pitkin Meri-Poria. En ollut aiemmin Porissa käynytkään, ja ihastuin kyllä valtavasti. Tosin täydellisellä kelillä saattaa olla vaikutusta. Normaalistihan pelkään merta ja sen tyrskyjä, mutta me saimmekin ihailla peilityyntä merta useana päivänä. Aurinko paistoi ja lämpötila kohosi hellelukemiin. Kävin joka aamu uimassa majapaikkamme laiturilta ja välillä myös päiväuinneilla. Lintujen havannoimiseen helteet eivät ole paras keli, mutta saimme kuitenkin 109 eri lajia havaittua.


Päivät siis koostuivat linturetkistä sekä teoriasta. Itse olin kyllä aivan innoissaan, kun aihe niin kovasti nykyisin kiinnostaa. Tosin loppuviikosta alkoi luokassa istuminen jo puuduttaakin.. Viimeisenä iltana kävimme retkellä myös läheisellä Reposaarella, jossa oli paljon mielenkiintoista kulttuurinähtävää. Se oli erittäin hyvä pään nollaus viikon lintujen pänttäämisestä ja uskon, että se auttoi tenttiäkin varten olemaan rennompi.

Kurssilla oli mukana myös muutamia samaan aikaan aloittaneita, joten jälleennäkemisen riemu oli huumaava. Tuntui tosi hyvältä päästä vaihtamaan kuulumisia ja nauramaan sydämensä kyllyydestä. Oli ihanaa, kun kerrankin minä myös osasin nauttia toisten ihmisten seurasta. Vastapainoksi kuitenkin vietin aina aamuisin pitkiä hiljaisia hetkiä laiturilla, sekä yöt vietin osittain myös teltassa. 

Viikko oli mulle säästössä ollut talviloma, ja koulunkäynnistä huolimatta, se tuntui todella lomalta. Kaikki työ- ja kotiasiat unohtuivat kyllä totaalisesti ja se tekee välillä niin hyvää. Kotiin oli mukava palata reissusta ja viikonloppu menikin kesäsäästä nauttien pihamaalla. 

Peilityyni meri
Reposaaren kallioilta
Majapaikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti