keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Kun Ninasta tuli Hilja

Nyt se on virallista, nimeni on Hilja. Eilen sain monen kuukauden odottamisen jälkeen päätöksen etunimeni vaihdoksesta. Kun tieto tuli, ensireaktioni oli yllättäen hyvinkin haikea. Ihan kuin minua, Ninaa ei enää olisi - vaikka olenhan minä. Vain nimi on muuttunut, en minä mihinkään ole hävinnyt. Mutta nyt tuntuu hyvältä, päätös oli oikea. Eilen stressasi myös tämä alkava rumba, mikä nimenvaihdoksesta syntyy. Ensi töikseni kävin tänään passikuvilla ja laitoin uuden hakemuksen menemään. Ennen kun saan uuden passin, en voi tehdä mitään muuta. Mutta kaikki kortit sun muut, pitää päivittää uuteen. Otin myös uuden sähköpostin, hiljalleen se sitten joskus aikanaan tulee kokonaisuudessaan käyttöön. Myös tänne blogiin päivitin sen mitä pystyin uudella nimellä, mutta osoite tulee säilymään samana.

Saas nähdä kuinka kauan itsellä sekä läheisillä kestää tottua tähän :) En aio ottaa itseeni, vaikka minua vanhalla nimellä kutsutaan. Kyllä se sitten joskus tulee arkipäiväiseksi.

Hiljahan se siinä mökin edustalla :)


Viime viikonloppuna oli mun synttärit ja halusin niitä jälleen viettää viimevuotiseen tapaan, eli että lähdetään viettämään kesäistä päivää tutustumalla uusiin paikkoihin. Tällä kertaa suuntasimme mökin läheisyydessä olevaan Teijoon, jossa kävimme tutkimassa historiallisen ruukkikylän tunnelmaa. Markku yllätti heti alkuun, kun kävi hakemassa kakkupalat kahvilasta Teijon masuunista. Löysimme myös Teijon kyläsaunan, joka nyt on koronan takia suljettuna mutta myöhemmin pitänee käydä saunomassa siellä. 
Mathildedalissa tutustuimme putiikkeihin sekä vanhoihin rakennuksiin. Teijosta läksimme käymään vielä Särkisalossa ajelulla sekä minä perinteisesti uimassa meressä. En tiedä mikä siinä on, mutta nää uintipulahdukset eri paikoissa ovat itselleni parasta ilmaista elämystä.
Sieltä palasimme pitserian ja jäätelöiden kautta mökille saunomaan.

Lämmitin myös seuraavana aamuna saunan heti herättyäni, ja ai että kuinka tunnelma oli kuin kesäisin pohjoisessa, kun olemme Markun vanhempien luona, ja käyn joka aamu lämmittämässä pikkuisen rantasaunan. Kohtahan sitä taas pääseekin sinne :) Ollaankin jo suunniteltu hieman kesän reissua pohjoiseen. 

Teijon kaunis kirkko

Aamusauna 💛


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti