lauantai 5. marraskuuta 2022

Pyhäinpäivä

Ollaan vietetty minulle tosi epätyypillistä päivää, sillä lähes koko päivä on tullut katsottua telkkaria! Aamulla tein pitkän kävelylenkin koirien kanssa, mutta aamupalan jälkeen hivuttauduin jo nojatuoliin ja siinä on tullut istuttua yhden työpäivän verran. Markkukin ihmetteli mikä minnuu vaivaa, mutta tosiasiassa juuri nyt ei omaa päivää täytä mikään, esim jokin koulutehtävä, videon editointi tms.. Ja olen halunnut kokeilla miltä tälläinen koko päivän rötväily oikeen tuntuu. 

Ensin katseltiin tubesta videoita, sitten siirryttiin katsomaan ikivanhaa Lost sarjaa, mikä onkin edelleen aika koukuttava. Monta jaksoa katsottiin putkeen, mikä on kyllä itselleni maailman ennätys! Ruokaa tuli tehtyä jossain vaiheessa sekä koirien kanssa käytiin päivällä ulkona. No, kyllä sitä iltaa kohden alkoi molempia jo kyllästyttämään, Markku tosin siirtyi vain toisen ruudun ääreen eli tietokoneelle pelamaan, itse sentään kaipasin jo fyysistäkin tekemistä, joten lähdin kantamaan vettä ja polttopuita sisälle ja tiskasin. Sitten aloin lukemaan blogeja tabletilta, mutta lopulta ähkyynnöin siitäkin ja tulin nyt itse kirjoittamaan kuulumisia omaan blogiin. Saa edes jokusen "olen tehnyt tänään jotain hyödyllistä" tunteen :)

Aamun jäähelmiä


Aamukävelyillä olen tehnyt mukavia lintuhavaintoja, muun muassa töyhtötiaisia sekä kuusi- ja hömötiaisia, punatulkkuja sekä tänään näin ensimmäistä kertaa täällä puukiipijän. Myös tikkoja on, ainakin palokärki sekä käpytikkoja näkyy ja kuuluu sekä närhiä. Myös teeret ovat hyvinkin yleisiä, niitä on useampi aina parvessa. Tänään huomasin myös Tiira palvelusta, miten tulevassa asuinpaikassamme Varpaisjärvellä on tehty kuukkeli havaintoja! Voi että mitenkä toivon onnistuvan saamaan kuukkelit käymään lintulaudallani talven aikana. Se olisi aika konkreettinen ero eteläiseen linnustoon, johon on aiemmin tottunut. Näin myös kenties elämäni ensimmäistä kertaa tilhiä, kun oltiin kuukausi takaperin Varkaudessa katsomassa erästä taloa. Siellä abc:n parkkipaikan pihapuussa oli iso tilhiparvi.

Huomenna voi olla että sama rötväilypäivä jatkuu tai sitten tehdään muuttopakkausta tai ehkä  jopa lähdetään jonnekin. Jännittäen aamua kuitenkin odottaen, sillä saattaa hyvinkin olla, että saadaan jonkinlainen lumipeite aamulla maahan! Tänään on koko päivä ollut pakkasella ja hyvin hentoista hiutaletta onkin koko päivän sadellut. Huomenna lämpenee, mutta sade todennäköisesti tulee alkuun räntänä. 

Tilhiparvi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti