keskiviikko 24. tammikuuta 2024

Sunnuntain leffa ja tammimyrsky

Lähdettiin pitkästä aikaa leffaan kun ensi-illan viime viikolla sai Myrskyluodon Maija. Pitihän se ehdottomasti mennä katsomaan ja oli kyllä hyvä! Kerrankin elokuva missä ei ole älytöntä väkivaltaa tai jännitystä, vaan leffa soljuu tasaisen hyvän mielen kuvana koko kolme tuntia. Toki olihan siinä joitain traagisia kohtauksia mutta ne kuuluvat elämään.
Samalla käytiin syömässä pitsabuffassa ja teki ihan hyvää herkutella edellisen päivän hiihtoretken jäljiltä.. 

Maanantaina etelän ihmeellisen kaunis talvi vaihtui vesi- ja räntäsateisiin ja nyt on tiet petollisen liukkaita. Lunta kun oli kumminkin niin paljon, on sitä edelleenkin. Ei tarvitsisi kuin pakkaset takaisin ja muutama sentti lunta, niin johan olisi ladut taas kunnossa. Nyt ne ovat täynnä neulasia ja muuta, joten hiihto ei kovin mukavaa. Mutta onhan tässä talvikautta jäljellä, joten eiköhän vielä lunta saada. 

Hyviä puolia lauhtumisessa on esim puita menee huomattavasti vähemmän, ei tarvitse jatkuvasti olla lämmittämässä mökkiä. Myös lintujen ruokaa kuluu vähemmän mikä on merkittävää kun pihalla käy satapäin lintuja. Koirain kanssa on helpompaa - tai Sisun kanssa siis. Hallilla tuntuu olevan hauskempaa mitä enemmän lunta ja pakkasta. Nimittäin tuntuu, että sekin masentui vesisateista.
Harmaata ja liukasta.. 
Mökillä säilyi hyvin lumi. 
Aika kolaaminen oli maanantaina. 
Leffaherkuttelua. 

1 kommentti:

  1. Hei.syökää terveellisempää ruokaa.kiitos!t.Peku

    VastaaPoista