keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Vielä kerran, Thaimaa

Koska tämä oli jo kuudes kertani Thaimaahan, pakko myöntää ettei se herätä enää sellaista wau-efektiä vaikka olisikin itselle tuntemattomissa kolkissa. Toki ihanaa olla auringossa, uida lämpimissä vesissä ja syödä aina niin hyvää thairuokaa. Ja ainakin se on myös helppoa matkustamista. Thaimaassa voi huoletta reissata yksinään ilman että tarvitsee pelätä mitään sekä siirtyminen paikasta toiseen onnistuu aina kätevästi. Itse vietin 9 päivän lomastani kuusi päivää Koh yao noilla joogailemassa ja loput kolme päivää Patong Beachillä. Hyvä kombo mielestäni, saari jossa ensin olin, oli pieni ja rauhallinen kun taas Patong on hyvinkin vilkas menomesta. 


Koh yao noilla olin joogaretriitillä eli päivät koostuivat aamun ja iltapäivän joogasessioista. Joogaa oli päivittäin tarjolla 4,5 tuntia aamukuuden auringonnousu joogaa rannalla sekä varsinaiset retriitin joogat aamulla kaksi tuntia ja iltapäivällä puolitoistatuntinen. Siinä välissä oli omaa aikaa viettää miten itse tykkää. Yhden päivän vietin saarihyppely-retkellä snorklaamassa ja toisen ajelin fillarilla ympäri saaren. Fillarointi olikin kohokohta, oli jännää ja hauskaa tutkailla mitä kaikkea saarelta löytyy ja nähdä vähän maisemia. Parasta oli löytää upeita, hiljaisia rantoja. Pysähdyin jätskille erääseen ravintolaan jossa oli hulppeat maisemat sekä matkan varrella otin myös tunnin hieronnan rannalla. 
Muuten päiväni koostuivat rentoilusta riippumatossa kirja sylissä tai rannoilla haahuiluista  välillä pulahtaen lämpimiin vesiin.

 

Retriitille oli ihmisiä tullut ympäri maailman, jopa kaksi muuta suomalaistakin. Tuo joogaretriitti pyörii sillä systeemillä että jokapäivä ihmisiä voi tulla ja lähteä miten monta päivää kukin siellä viettääkään. Joten paljon tuli jälleen tutustuttua uusiin ihmisiin, itse majoittauduin jaetussa huoneessa jossa huonetoverini vaihtui myös pariin otteeseen. 
Jooga itsessään ei ole pelkkää venyttelyä ja rentoilua niin kuin moni saattaa luulla, vaan kyllä se ihan kuntoilusta tuolla kävi. Lisäksi kun ottaa huomioon vielä lämpötilan. Löysin itsestäni uusia kipeitä paikkoja kun en itsekään ole tottunut noin monen tunnin päivittäiseen joogaamiseen 😄


Patong Beachillä asuin myös hostellissa. Tosin tämä oli ihan uusi, joten se tuntui suorastaan luksukselta tällä lomallani. Alunperin suunnittelin lähteväni täältä käsin snorklaamaan johonkin mutta koska olin sen tehnyt jo aiemmin, hengailin sitten vain siellä Patongilla. Kaksi ja puoli päivää oli mulle ehkä liikaa pelkkään shoppailuun mutta koitin sitten vain chillailla kirja kädessä hostellin kivoissa rentoilualueilla. 
Shoppailin itselleni vain pari mekkoa sekä toppia sekä vähän tuliaisia. Rahaa ei tälläkään reissulla paljoaa mennyt kun pihi-pirkon budjetilla matkasin. Paitsi!
Juuri ennen kun lähdin Suomesta, sain Finnairilta tarjouksen huokeaan hintaan matkustaa takaisinpäin bisness-luokassa. 
Vähän aikaa pohdin että eiii.., mitä sitä nyt semmoiseen kunnes tulin siihen tulokseen, että kokemus ja elämys se on sekin joten otetaan se! Tiesi ainakin, että matkustusmukavuus on taattu kotiin tultaessa :)

No kun lopulta Thaimaan puolella tein lähtöselvityksen, niin tämän jälkeen oloni oli kuin superstaralla 😄 Sain henkilökohtaisen saattajan joka oli pukeutunut mustaan pukuun ja hän vei minut jonojen ohi private turva- ja passintarkastuksiin ja tämän jälkeen minut ohjattiin loungeen jossa oli tarjolla niin ruokaa, juomaa kuin hierontaa! 
Lentokoneeseen pääsin ensimmäisenä ja odotellessa koneen täyttymistä sain juotavaksi shampanjaa! Lennolla tarjottiin kolmen ruokalajin päivällinen juomineen sekä muutenkin koko ajan oli tarjolla juotavaa ja syötävää suklaasta korvapuusteihin.
Istuimen sai täysin vaakatasoon jossa oli mainio ottaa päiväunet. 
Lentokoneena oli siis Finnairin uusin, joka kyllä täytti odotukset myös siellä tavallisten pulliaisten matkustusluokassa. En ole ennen nukkunut niin hyvin mitä nyt ja myös melutaso oli selvästi alhaisempi sekä matkustamon valaistus oli upea.

Bisness

Joten kaiken kaikkiaan, onnistunut ja mukava reissu takana. Nyt on sitten saatu aurinkoenergiaa pimeän varalle tänne sekä jälleen olen uusia kokemuksia rikkaampi mikä on mahtavaa elämän täyttämistä :) Tosin hieman erilaiset fiilikset tällä kertaa mitä aiemmin omilla reissuillani ollut, nimittäin nyt oli myös ihana palata kotiin ja arkeen <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti