perjantai 5. kesäkuuta 2015

Rakas lapsuudenkoti

Yhden aikakauden loppu. Tänään kävin viimeisen kerran lapsuuden kodissani.
Huomenna iskä muuttaa pois ja taloon muuttaa uusi perhe. Tuntui hyvin kummalta ottaa avain pois nipusta. Jotenkin sitä on ajatellut että se koti pysyy aina ja ikuisesti.
No ainakin sydämessä sitten.Muutettiin iskän ja veljen kanssa siihen kun olin kolme. Muistan kun muutto tapahtui traktorin kärryllä. Yksi harvoista asioista minkä muistaa kun on ollut alle kuuden vanha.
Meijän koti. Vanha rintamamiestalo. Eihän meillä ollut edes alkuun sisävessaa, ja tänäpäivänäkään ole vielä suihkua. Pihalla oli ulkosauna missä käytiin lauantaisin.
Jossain vaiheessa iskä remppas meille yläkertaan oman huoneen. Kulku tapahtui kylmän vintin kautta. Myönnän, lapsena olin välillä kateellinen naapurin lapsille koska heillä oli "paremmat kodit". Mutta nykyään arvostan sitä että olen saanut kasvaa ja asua pienen pihapiirin sodan jälkeen rakennetussa talossa. Ja ennenkaikkea maalla, metsän vieressä. 

Niin paljon hyviä, rakkaita, hauskoja muistoja. Sekä vähemmän hyviä myöskin.
Voin vain kuvitella kuinka paljon iskä on tehnyt meidän eteen. On mulla ollut onnellinen lapsuus. Yksi hauskimmista asioista oli se kun iskä esitti joulupukkia. Ihan kun ei oltais tunnistettu. Esitettiin kylläkin ettei huomattu :D
Teininä olinkin ihan mahdoton. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Ei voi kuin hattua nostaa kuinka kärsivällinen iskä silloin olikaan. 


Iskän istuttamat Terijoensalavat pellolla


Onneksi kuitenkaan siteeni kotikylään ei tule katkeamaan. "Naapurin täti" siellä vielä maalaistaloaan pitelee ja asuuhan jokunen kaverikin seuduilla vielä. Joten käytyä tulee useastikin.
Ja kenties sitä tulee silloin tällöin vanhan kodinkin ohi ajeltua.. ;)


Keittiö

Portaat vinttiin

Vintin ikkunat


Ulkosauna

Polku kotiovelta naapurin likkojen luo

Koti <3

                     Eipä kylliksi lapsi voi kiittää lapsuuskodista,
                     onnesta siitä minkä iskä lapsilleen soi,
                     rakkautta, hoivaa elohon toi.
                     Sulle, iskä, nyt kiitoksen tahtoisin antaa,
                     kun olet hoivannut, jaksanut kantaa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti