keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Mitä mielessä juuri nyt

Marraskuu lähenee loppuaan ja nyt voi todeta selvinneensä aikasta hyvin tästä "vuoden ankeimmasta" kuukaudesta. 
Hyvin sateista ja pimeää ollut, mutta olen reippaasti jaksanut käydä useamman kertaa viikossa aamuhölkällä. Jopa tänään, vaikka heräsin jo puoli neljä ja ulkona jälleen satoi vettä.
Viime yönä tosiaan heräilin ennen aikojani, mutta tämä oli vasta toinen kerta tänä syksynä, joten en ota paniikkia vielä. Uskon syynä olleen se, että illalla aloin stressata kaikenlaisia turhuuksia, niinkuin kiirettä ja ostoksia, että vähemmästäkin yöunet karkaavat.
Millään en saanut itseäni enää rennoksi, joten nousin ylös sitten puoli viisi ja lähdin lenkille.

Olen oppinut kuitenkin suht hyvin rentouttamaan mieleni, jos satunnaisia aamuyön heräilyjä sattuu. Kun huomaan, että mielessäni pyörii tuhat ja yksi asiaa, koitan siinä tilanteessa poistaa ne mielestäni, ja keskittyä vain yhteen kuvitelmaan, jossa minun olisi mahdollisimman hyvä olla.
Olen esimerkiksi kuvitellut makaavani makuupussissa lumihangessa pakkasella, katsellen taivaalla välkkyviä pohjoisen revontulia.. Hitsi, tätä muuten en muistanut viime yönä! Ehkä siksi ei toiminut mielenhallinta tällä kertaa..

Mutta niin, näin vuoden loppua mentäessä ne kiireet tuppaavat ilmestymään aina jostain. Ehkä kun on vajaa kuukausi, joten töissä pitää rehkiä entistä kovemmin, sitten tietysti lahjat, ja aina jokin siivousvimma iskee joulun alla..
Reissusuunnitelmat, varusteet, pakkaaminen, eri juttujen varaaminen..


Jouluna lähdetään perinteisesti pohjoiseen Markun kotipuoleen. 
Ollaan suunniteltu jos tällä kertaa yövytään jossain matkalla, niin ei tule hurjasti ajoa, sekä koukattaisiin Rovaniemen kautta ja käytäisiin katsomassa Joulupukkia! 
Muutoin sitten vietettäisiin aikaa Taivalkoskella. Sen verran pohdittiin yhteistä talviretkeä, jos hiihdeltäisiin johonkin lähimaastoon ja yövyttäisiin yksi yö ulkona.
Vähän tuntumaa itselleni, sillä joulun jälkeen lähden sitten Lappiin Ounastuntureille muutaman päivän hiihtovaellukselle parin eränaisen seurassa.
Siellä hiljaisessa erämaaluonnossa olisi tarkoitus ottaa uusivuosi vastaan :)

Tätä varten pitää pakata huolellisesti vaelluskamppeet mukaan, ja koska tarkoitukseni on kulkea julkisilla, tuottaa se hieman päänvaivaa saada kaikki tarpeellinen kannettua. Mulla on kuitenkin myös sukset, sauvat ja monot kannettavana..
Niin, omaa syytänihän tämä tämmöinen hulina tietysti on, mutta minkäs teet kun tekkee mieli vähän reissailla. Mutta oon minä nyt harvinaisen paljon myös kotona viihtynyt 😄

Huomenna tosin lähden pienelle reissulle, sillä lähdetään viettämään yhden ystäväni kanssa pikkujouluja erämökkiin Nuuksioon. 
Lämmitetään saunaa, nautitaan glögiä ja torttuja, tehdään riisipuuroa ym kaikkea kivaa. Eikä haittaa yhtään sade ja pimeys, on tunnelmallista hyggeillä lämpimässä mökissä kamiinan äärellä.

Lauantaina mulla on myös päivän täytettä, nimittäin osallistun mindfulness ja asahi workshoppiin. Tarkoitukseni on mennä vähän kuulostelemaan voisiko näissä olla jotain sellaista, mitä voisin yhdistää tuleviin luontohetkiin (eräoppaana).
Asahi olisi lempeämpää kuin esimerkiksi jooga, joten sitä voisi olla helpompi ohjata luonnon keskellä. 
Sunnuntaina onkin ensimmäinen adventti, ja silloin mennään mun lapsuuden kotimaisemiin perinteiseen kirkkopuurojuhlaan.

Mutta nyt lähden touhuamaan vaelluskamppeiden pariin :)

Tässä pari kuvaa viikko sitten, kun hetken paistoi aurinko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti