maanantai 6. huhtikuuta 2020

Pieni retki lähiluontoon

Tein eilen pienen retken meidän omille luontonurkille. Alunperin ajattelin lähteä Hevonlinnan ulkoilumaastoille, mutta pysähdyinkin jo ihan muutaman kilometrin päässä kotoa. Tuossa lähellä nimittäin on mahtavat suoalueet, joissa siis pääasiassa on turvetuotantoa, mutta myös jäljellä ihan luonnollistakin suota. 
Siinä laidalla kun tallustelin, pääsi kyllä helposti fiiliksiin, että olisi jossain syvemmälläkin luonnon helmassa.
Käyskentelin myös metsissä, joissa peurat olivat tehneet polkuja. Aurinko paistoi, ja nyt on selkeästi kevään tuntua. Tänään lämpömittari hipoili jo 14 astetta!


Lauantai meni myös pitkälti metsäpuuhailuissa, kun haettiin jälleen pölkkyjä Airin metsästä. Meillä on nyt runsaasti puita ensi talveksi. Vielä pitäisi aloitella varsinaiset klapihommat. On kyllä todella hyvää urheilua ollut näiden puiden kanssa. Ja kaiken muunkin, mitä ollaan viime aikoina saatu aikaan.
Pian pitäisi mennä mylläämään kasvimaatakin. Toiveissa olisi tehdä uudet kasvilavat, sekä asentaa huolella peittoharsot maan alle, etteivät rikkaruohot valtaa taas koko alaa. 

Kamarin tapetointi ollaan myös saatu valmiiksi, ja seuraavaksi on tarkoitus aloittaa panelointi. Sitten ei enää olekaan kuin maalaus. Ehkäpä pääsiäisenä edistyy nämäkin hommat taas. Mietittiin kyllä, jos jonkun telttaretken tekisi kuitenkin, ettei koko pitkä vapaa mene työn touhussa.

Itse sain tänään kuulla tulevista osa-aika lomautuksista. Veikkaan, että itselleni tulisi pari kolme päivää viikossa lomautusta kesään asti. Jos näin käy, aion hakeutua esim mansikkapellolle istutuspuuhiin. Siellä on nyt kova pula työntekijöistä. Mutta nämä selvinnevät ensi viikolla.
Jäljelle jääneet lomat joudun kuitenkin nyt pitämään, eli lomille jään kuun lopussa pariksi viikkoa. Silloin meillä lienee jo avaimet uuteen erämökkiimme, joten taianpa lähteä silloin mökkeilemään :)

Lättyjä eväänä puusavotassa
Todellista Puutreeniä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti