sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Hidasta elämää

Olen hiljalleen kääntämässä uutta vaihdetta elämääni, nimittäin hitaampaa vaihdetta. Yritän tietoisesti hidastaa tekemisiäni ja vähentää mm. somea sekä keskittyä tähän hetkeen. Vietin jälleen viikonlopun ilman älylaitteita ja käytin aikaa enemmän lukemiseen ja yleiseen olemiseen sekä ulkoiluun. 
Onnistuin kyllä mainiosti ja tuntuukin paremmalta tämä näin vietetty aika.
En muutenkaan ole mikään hirveä somen käyttäjä mutta silti itsestäni tuntuu että voisin käyttää sitä entistä vähemmän. Huomaan, että voin pahoin kun sitä tietotulvaa tulee niin paljon. En vain pysty sitä suodattamaan tarpeeksi ja tällöin oma keskittyminen itseen ja omaan ympäristöön jää huomattavasti vähemmälle. 


On ollut ihanaa oivaltaa asioita, joihin on keskittynyt viimeksi aikaa ennen somea ja teeveen ylitarjontaa. Pohdinkin alkaisinko kirjoittelemaan ylös (kenties ihan vain paperille tai vaikka toiseen blogiin mutta se maltilla!) havaintoja niistä asioista, mitkä ovat jääneet vähän niin kuin unholaan. Esimerkiksi säätilat. Sehän on loistavaa huomiointia mitä ympärillä luonnossa tapahtuu. Tai lintujen ruokintapaikan tarkkailu. Sekin on jäänyt vähemmälle huomiolle nykyisessä kiireisessä elämäntyylissä. 

Pahimmillaan muutokseni ei johda mihinkään, mutta parhaimmillaan se vie minut jossain vaiheessa pienen pieneen erämökkiin, jossa vain luonnonrauha ja hiljaisuus vallitsee ympärillä. 
Mutta ei tämä sitä tarkoita, ettenkö tekisi enää mitään. Päinvastoin! Haluan edelleen nähdä ja kokea elämässäni paljon, mutta olemalla oikeasti läsnä joka hetki.
Silti pidän yhä enemmän siitä, kun ei ole aikataulutettua elämää.

Eilen käytiin Valasrannalla saunassa ja kylmäuinnilla.
Isolla järvellä tuuli kovasti ja aallotkin olivat sen mukaiset!
Melkoisen kylmää mutta hyvältä tuntui :)

2 kommenttia:

  1. Hyvin puhuttu. Itsekin olen tämän syksyn aikana karsinut turhat sometukset minimiin. Uutispaastonkin aloitin. Nykyään olen netissä lähinnä bloggaamassa itselle tärkeistä asioista tai lukemassa samanhenkisten blogeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)
      Tuntuu kyllä hyvältä juurikin näin. Päätin ihan konkretisoida asiaa niin, että käytän somea (face/ig) vain kolmena päivänä viikossa niin ei pääse lipsumaan. Ja uskon että se jopa tulee vähenemään lisää ihan huomaamatta jossain vaiheessa.

      Poista