perjantai 12. kesäkuuta 2020

Kesäkuulumisia!

Ikuisen marraskuun ja loputtoman pitkän kylmän kevään jälkeen, on meille vihdoin jämähtänyt oikea kesä! Toivottavasti tätä ihanuutta kestäisi piiiitkäään. No, pakko kyllä myöntää, että kesäsateita kaipaisin. Sellaisia pikaisia, lämpimiä kaatosadepyrähdyksiä, mitkä kastelisivat kasvimaan kunnolla ja täyttäisivät sadevesisaavit. 😄
Nimittäin olen joutunut tällä viikolla joka päivä hakemaan sisältä ämpäreillä vettä, jotka kaadan taas kastelukannuun. Tämä taas aiheuttaa pientä murhetta, jos kävisikin niin, että kuivuus jatkuu ja kohta meidän kaivo onkin tyhjä..

Meillä on pihalla myös toinen kaivo (ei käyttövesi), josta olemme aiemmin ottaneet mm. kasteluvettä. Mutta ensinnäkin, se vesi on super likaista, että tekee ilkeää jopa antaa sitä kasveille ja toiseksi nyt siitäkin hajosi se pumppu.. Ollaan kyllä suunniteltu kaivojen puhdistusta, mutta myös tämä meidän käyttövesikaivo varmasti kaipaisi sellaista, koska sitäkään ei ole meidän tietojemme mukaan ainakaan yli kymmeneen vuoteen puhdistettu! Mutta ei varmasti ihan halpaa lystiä ole tuokaan homma. Itsekin sen varmasti voisi tehdä, mutta kova työ se ainakin on. Ja riskit pitää tiedostaa, jos ja kun siellä syvässä kaivossa meinaa touhuilla.
No pitää miettiä mitä keksitään.

Tälläistä aitaa väsätään pihan ympärille

Olen nyt joka päivä töiden jälkeen puuhastellut pihalla; leikannut nurmikkoa, kitkenyt rikkaruohoja, kylvänyt (vieläkin) lisää kasveja, kantanut puita liiteriin, siivonnut vihdoin ja viimein piilopirtin.. Viime viikonloppuna jatkettiin taas hieman tuota "vanhanajan aitaa" pihan ympärille. Siitä tulee kyllä tosi hieno!
Markku on edelleen viettänyt mökkielämää ja puuhastellut taas siellä. Nyt viikonloppu vietetään yhdessä mökillä, kun ei tule vuokralaisiakaan.
Ollaan saatu mökkiä vuokrattua hyvin, ja meidän pohjoisen reissun aikanakin, siellä viettää ainakin kolmeen otteeseen porukkaa. Ja se on tosi hyvä, niin ei mökkikään loju tyhjänä.

Mulla on nyt vielä auki aloitanko sittenkään lomaa vielä juhannuksesta, sillä sain eilen kuulla että reissu Sarekiin olisikin mahdollinen ja nyt kyselin onnistuisiko minun vaihtaa eka lomaviikkoni heinäkuun loppuun, jotta pääsisin lähtemään sinne. Vähän kyllä harmittaa kun olin jo tottunut ajatukseen kolmen viikon yhteenmenoon lomasta.. Mutta tällästä sähläystä mulla aina noitten lomien kanssa on, kun olen aina suhaamassa joka paikkaan. Huoh! 😄 
Mutta pohjoiseen ainakin mennään kahdeksi viikoksi. Vähän taas alkuun ajellaan ja yövytään jossain, sitten mennään Markun vanhempien luokse sekä joku vaellus käydään tekemässä :) 
(Luovuttiin siitä Patvinsuon vkl vaelluksesta, ja keskitytään vaan yhteen pidempään  yhteiseen vaellukseen) 

Kesäinen pihamaa <3
Uimassa joka päivä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti