perjantai 9. lokakuuta 2020

Mietteitä

Tulin kirjoittelemaan vähän yleistä höpinää viime päiviltä. 

Viime viikonloppuna saimme talkooapua kun kaveripariskunta tulivat meille viikonloppua viettämään. Markku kaverinsa kanssa reerasi kanalan päädyn uuteen uskoon. Myös kanalan ikkunat otettiin irti ja korjailtiin särkyneet lasit tarvittaviin. Ensi kesän kynnyksellä voimme sitten maalata laudat. Ja varmasti kevään aikana tulee rakennettua uusi ketunkestävä tarha kanoille sekä sisätilat eristettyä paremmiksi. Luulen, että otamme silti ainakin alkuun vain kolmesta viiteen kanaa, sillä muuten jälleen hukumme kananmuniin!

Maatalouskoulussa ollaan tutustuttu perus traktorin käytön jälkeen puintiin sekä maan muokkaukseen eli kyntöhommiin. Itse kuitenkin odotan eniten päästä tutustumaan eri eläintiloille, sillä sinne sitten suuntaudunkin jos jatkan opinnot maaliin asti. Kaikki on kuitenkin hieman avoinna, kun jälleen töissä kuohuu, joten siitä ei taas tiedä mitä se tuo tullessaan. Mutta tammikuussa haluaisin kuitenkin myös jatkaa ne eräopinnot loppuun. Tosin saattaa tämä korona tilannekin vielä radikaalisti muuttaa tulevaisuuden suunnitelmia.

Havahduin kuitenkin siihen, että periaatteessa olen kohta jo puolivälissä työvuosiani, enkä vieläkään oikeasti tiedä mitä haluaisin tehdä isona. En tiedä sitten onko se mitenkään merkittävää, vai voiko olla tyytyväinen ihan vain tekemällä jotain töitä? Hmm. Toisaalta en haluaisi murehtia tälläisestä mutta kyllä sitä välillä vaan miettii kuinka kiva olisi tehdä työtä, joka merkitsee itselleen enemmän kuin vain työstä saatu palkka. Välillä haaveilen tekeväni vain esim. sijaistuksia terveydenhuollossa, koska pysyvä työpaikka tuntuu kovin ahdistavalta. En tiedä onko näinkään fiksua sanoa, kun työttömiä on vaikka kuinka. Mutta näin olisi enemmän aikaa niille itselleen tärkeille asioille, kuten luonnossa olemiselle ja niille muille jutuilleen, jolla elämästään tekee itselleen merkittävää. Mutta, sitten taas saattaa olla rahasta tiukkaa. No, toivottavasti ainakin onnistuisin ensi vuonna pitämään hieman väljempää töistä opintojen vuoksi. :)


Tänään onkin iltasella luvassa uintia ja saunomista sekä huomenna osallistun yhteiselle ulkoiluretkelle Tunturikerhon seurassa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti