torstai 15. huhtikuuta 2021

Maalaiselämää

Oi ihana kevät ja ihana meidän koti. Kylläpä tuntuu taas hurjan mukavalta aloittaa kevään puuhastelut kotona. Olen ahkeroinut kasvimaalla, sillä sain päähänpiston laajentaa sitä. Viime syksynä laitoimme pressuja nopeuttaaksemme maan muokkausta, mutta eiväthän ne talven riepotuksia kestäneet. Ei muuta kuin lapio käteen ja kaivamaan. Yllättävän helposti se on sujunut, sillä maa on vielä pehmeää. Ja nyt onkin otollinen hetki, sillä kuivuessaan ei tuota savimaata saisi millään kaivettua, paitsi kaivinkoneella. Jahka olen noin 10 neliön pläntin saanut lapiolla kaivettua noin 30 sentin syvyydeltä päälikerrosta pois, laitan seuraavaksi sinne joukkoon turvetta, multaa ja hevosenlantaa. Sitten toivotaan, että jyrsin jaksaa surrauttaa kerrokset sekaisin. Ja näin olisi multasormelle lisää kylvöalustaa :)`


Tämä maatalon emäntä innostui myös tuossa taannoin taas leipomaan, ja päivän aikana tein vuokaleipää, karjalanpiirakoita sekä illan burgereihin muhkeat sämpylät. Sisäinen kotihiireni on taas valloillaan. En malttaisi millään edes lähteä mökille, kun kotonakin on mukavaa ja kaikkea kivaa puuhasteltavaa. On toki mökilläkin ja aina kun sinne menee, ei sieltäkään koskaan haluaisi pois lähteä. Vaikea yhtälö :)

Lintuja on tullut tiirailtua joka päivä ja nyt alkaakin näkyä päivittäin uusia muuttajia. Iloinen yllätys oli punarinta eilen omassa pihakuusessa. Olisi kiva mennä johki meren rannalle myöskin katselemaan, mitäs sieltä näkyisi. Ehkäpä viikonloppuna käyn. 



Markku rakentaa laavua mökille meidän ladossa

Tulevaa kasvimaata

Pakko oli käyä talviuinnilla 
Mutta enää ei näytä tältä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti