sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Kesäpäivien viettoa

Aurinkoisten ja lämpimien päivien iloksi ollaan tietysti paljon oltu ulkona ja käyty muutamissa paikoissa kesäfiilistelemässä.
Kotona on puuhommat tehtynä (paitsi ne isot pihapajut jäävät ensi vuoteen) eli klapit ovat kuivumassa. Niitä saanee hiljalleen alkaa viemään puuliiteriin.
Kasvimaalle on tällä viikolla laitettu viimeisetkin kylvöt. Olen niin onnellinen uudesta lisämaasta, jännä nähdä sitten kuinka hyvin kylvöt onnistuvat. Ainakin herne, jonka aiemmin sinne laitoin, on jo noussut pintaan. Lavoissa on myös jo hyvää vauhtia tulossa perunaa, salaattia, pinaattia sekä hernettä myös. Uudella kasvimaalla on myös salaattia sekä sitten tilliä, porkkanaa, palsternakkaa sekä punajuurta. Lisäksi on kesäkurpitsaa, kurkkua ja tomaattia sekä persiljaa. Eli aikamoinen satsi kaikenlaista. 

Kasvimaa

Ollaan tosiaan käyty tässä lähiseuduilla tekemässä pieniä retkiä uusiin paikkoihin ja nähtävyyksiin. Näin sitä pääsee helposti erityiseen tunnelmaan ja ottaa ilon irti lämpimistä päivistä. Pari viikkoa sitten kävimme oman paikkakunnan, ehkä hieman erikoisessakin paikassa, nimittäin enkelipuistossa. Se on erään taitelijan koti, jonne hän on tehnyt vaikka ja mitä. Lähinnä siis hitsannut erilaisia teoksia. Samalla reissulla käytiin uimassa Savojärvellä.

Viikko sitten käytiin minun lapsuuden kylällä kotiseutumuseossa sekä tapaamassa sukulaistani. Viime maanantaina osallistuin Marttojen villiruokakurssille, se oli toki mielenkiintoista mutta vielä en oikein ole hurahtanut villiyrtteihin. Ehkä kun ei vaan saa aikaiseksi tehdä niistä mitään. Mutta ihan varmasti jossain vaiheessa alan perehtymään niihin paremmin. 
Mökillä oon myös käynyt muutaman kerran puuhailemassa kotaprojektini parissa sekä tekemässä pientä saunan ehostusta.

Uimassa
Enkelipuisto

Uimassa ollaan käyty joka päivä, ainakin minä olen. Parhaimmillaan jopa kolme kertaa päivässä. Eilen oltiin suomalaisen saunapäivän kunniaksi taas tuolla Savojärvellä, jossa kyllä on eri hyvä sauna. Saatiin olla aika rauhassa ja järvivesikin oli jo huikean lämmintä, 22 asteista! Siellä kyllä tarkeni lillua vaikka kuinka kauan. 
Niin, ja perjantaina oltiin syömässä makkaraperunat läheisellä grillikioskilla, missä oli myös hieno uimapaikka vieressä. 


Tänään Markku lähti laivalle nyt aamulla ja minä jäin kotiin. Ajattelin ehkä hieman tehdä opiskelujuttuja sekä aloittaa kanalan sisäremppaa. Tuumattiin että hyvä se olisi sisäpuoleltakin laittaa uudet eristykset, ja kieltämättä vanhat sisäseinät/levyt ovat menneetkin jo tosi huonoon kuntoon. Toiveissa on ottaa kanoja sitten taas ensi keväänä :)

Koti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti