sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Koti kuulumiset

Helteistä huolimatta, ollaan paljon vietetty aikaa pihalla puuhastellen. Rantapäiviä ei olla vietetty mutta rantahetkiä kuitenkin useampana päivänä. On ollut ihanaa käydä päivän päätteeksi pulahtamassa vedessä. Kävimme myös torstaina siellä samassa paikassa missä juhannuksena eli Savojärvellä. Siellä on niin ihastuttava se saunamökki ja huomattavasti vähemmän porukkaa kuin vaikkapa Mellilänjärvellä. 
Edelleen pääprojektimme on talon ulkolaudoituksen uusiminen, joka on edennyt jo viimeiselle seinälle. Tosin yläosat jäävät ensi kesään koska siihen tarvitaan telineet. Markku on tietysti siinä suurimman urakan tehnyt ja minä sitten auttelen missä pystyn. Eilen maalasin rännejä ja niistähän tuli kuin uudet vaikka ovatkin alkuperäiset! Siinäkin säästi muutaman satasen.

Oma projektini eli navetan reeraaminen on myöskin edennyt. Itse pirtin huone on jo valmis ja nyt maalailen ja puunaan pirtin "eteistilaa". Siihen tulee riippukeinu jossa voi istuskella ja lueskella. Seiniin on lyöty lisää lautaa ja myöhemmin on tarkoitus tehdä tilaan myös ikkuna, josta saapi lisää valoa muuten niin melko hämärään huoneeseen.
Saunan "pukuhuoneen" (entiseltä tilaltaan jokin karjan/eläinten juottotila..?) olen aloittanut reeraamaan viihtyisäksi oleskelutilaksi johon voi tulla vilvoittelemaan saunasta. 

Näiden lisäksi on tietysti kaikkea muuta pientä puuhaa kuten marjojen keruu. Viinimarjat sain kerättyä puskista sekä kerran olen käynyt mustikoilla mutta silloin oli vielä melko pientä marjaa joten olen odottanut parempia aikoja. Tosin en tiedä tuleeko edes sellaisia, pitää mennä taas ensi viikolla joku ilta. 
Markku myös kaipasi vaihtelua seinähommiin ja yks kaks väsäsi meille portin pieleen maitolaiturin! Olin haaveillut sellaisesta mutta ostettuna olisi sekin maksanut useamman satasen joten päätti Markku tehdä itse sellaisen. Ja voi vitsit miten hieno siitä tuleekaan! Ei se edes katsellut mitään ohjeita vaan teki vaan. Vielä puuttuu muutama lauta ja maalit niin se on siinä :)
Rantahetkiä, ihanan kuumat kelit!
Burgertreffeillä Loimaalla
Melkein valmis maitolaituri

Päätettiin myös vähän ex tempore pitää kesäjuhlat elokuussa. Miten kivaa :) Kun ei oikein muuten tule nähtyä kavereita niin on kyllä kiva pitää isot juhlat johon kutsua kaikki. Ja meillähän tilaa riittää. Valjastamme ladon taas juhlakuntoon, laitamme lyhtyjä ja valonauhoja valaisemaan pihaa sekä tarjoamme purtavaa teeman mukaisesti. Illan viilentyessä siirrymme grillikotaan paistamaan makkaraa. 
Niin ja latojuhlista tuli mieleen, että olimmehan viime viikonloppuna vanhanaikaisissa latotansseissa! Ihanan tunnelmallista ja kävimme myös muutaman kipaleen tanssimassa vaikka ei askeleita osatakaan 😄 Mutta se ei haittaa, pääasia on että on kivaa.
Ja näistä innostuneena, taidamme lähteä myös ensi viikonloppuna latotansseihin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti