keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Luomajärven hevoskievari - heppailua ja rentoutumista

Olin säästänyt 10 kuukauden liikunta- ja kulttuurisetelit, joita työpaikaltani saan, niin tähän viikonlopun heppailulomaan.
Minun mielestäni oiva tapa käyttää setelit. Pientä hemmottelua, ulkoilua ja hevostelua. Erittäin hyvää vastapainoa työlle ja kiva syysloma.
Todennäköisesti jatkan samaa seteleiden säästämistä, ja aion mennä uudestaan ensi vuonna minilomalle juuri tänne Hevoskievariin. Niin kiva paikka tämä kyllä oli.

Miljöö oli todella upea, erittäin vanhoja maalaisrakennuksia. Ravintola, majoitus ja saunatilat olivat tunnelmallisia. Ruoka oikein maukasta ja runsaasti tarjolla, ei päässyt nälkä yllättämään. Majoitustilat olivat sijoitettu nykyaikaistaen vanhoihin rakennuksiin. Itse yövyin aittarakennuksessa. 
Saunoja oli kaksi ja toinen niistä ihastuttava ikivanha mallassauna, jonka pihalla oli myös kuuma kylpypalju.

Hevoset olivat todella kilttejä ja rauhallisia. Yleensä kun itse on tottunut siihen, että perusratsikoulun hevoset ovat aina hieman täpinöissään maastosta, niin nämä olivat todella varmoja ja turvallisia mennä. Lisäksi hevosilla oli lännensatulat maastolenkeillä, joten kyydissä sai kyllä olla hyvin rennosti. 
Ihastuinkin niin paljon länkkärisatulasta, että katselin jo lähitalleja, joissa pääsisi ratsastamaan länkkärityyliä :)

Se, mikä teki erityisen tästä viikonlopun leiristä, oli se, että Luomajärven hevoskievari tarjoaa erilaisia teemapaketteja. Saa itse valita minkälaisesta oheisohjelmasta tykkää, eikä näin ollen ole koko viikonloppu pelkkää ratsastusta. Itseasiassa, tänne voi tulla lomailemaan myös ilman, että valitsee ratsastusta. Mutta tarjolla on myös aloittelijoille sopivia maastoretkiä.

Minä olin valinnut viikonlopun teemaksi "hurmaavat hoidot", ja tosiaan hepparetkien lisäksi ohjelmaan kuului saunomista, lasilliset kuohuvaa sekä rentouttava hieronta. 
Teki kyllä hyvää päivän ratsastusretken päätteeksi.
Lauantaina meillä oli 4 tunnin hevosretki. Ratsastimme hiljaisia teitä pitkin sekä metsäteillä. Pidimme myös tauon laavulla, jossa paistoimme makkaraa ja söimme halsterileipiä. 
Hevoset odottivat rauhallisesti sillä aikaa puihin sidottuina. 


Sunnuntaina vuorostaan meillä oli kahden tunnin maastoilu, ja tällä kertaa kuljimme paljon metsäpoluilla sekä ihan melkein rämeikössäkin ja otimme myös pitkät laukkapätkät pellolla. Niin kivaa!
Varmasti menen toistekin. Ja taidan ottaa myös tuon ukkoni joku kerta mukaan :)

Mallassauna 1800 luvulta
Aamiaisbufee
Rauhallinen ratsuni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti