sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Hyvä lauantaipäivä

Eilen olin yksinään kotosalla koko päivän, tai siis olen ollut jo muutaman päivän kun Markku on ollut työreissulla. Vapaapäivää vietin, ja päivä tuntui soljuvan todella mukavasti. Yleensähän tapanani on stressata vapaapäiviä, miten ne oikein viettäisi.
Tämä tuli ainakin todella tarpeeseen, viettää päivää kotona, kun näitä reissuja on viime aikoina reilusti ollutkin, ja onhan täällä kevät puuhaakin mitä pitää tehdä.

Aamun kuitenkin aloitin lempparillani, eli pitkällä kävelylenkillä. Aurinko paistoi ja ilma tuoksui niin kesäiseltä. (Toisin kuin tänä aamuna, kun kylmä viima puhalsi).
Ennen herkkuaamiaista, tein vielä rauhoittavan joogan.
Kymmenen aikaan olinkin jo sitten pihalla, ja päätin ryhtyä kasvimaan kimppuun. Siellä tuttuun tapaan rikkaruohot olivat vallanneet kasvilaatikot, joten niitäpä sitten myllersin puhtaaksi.
Vielä en tohtinut kylvää mitään, koska saattaa se takatalvi vielä yllättää.


Kasvimaalta siirryinkin sitten kanatarhan siivoukseen, sieltä ei onneksi tarvinnut kuin kerätä risut ja haravoida. Kävin myös läpi mitä pieniä korjaustöitä pitää vielä tehdä, sekä sisälle kanalaan tarvitaan myös orret sekä munintapesä. Kesäkuussa saamme sitten vihdoin muutaman kanan.
Päädyin ottamaan nyt alkuun vuokrakanoja, joten on helpompi aloittaa tämä kanalan pito, eikä tarvitse miettiä talvea. Jos oikein tykästytään ja halutaan pitää kanat, sekin onnistuu mutta tällöin tosiaan tarvitsee kanalaan hommata talveksi lisälämmitystä.

Näiden puuhien jälkeen siirryinkin sisälle tekemään ruokaa, ja otinpa myös pienet päikkärit!
Niiden turvin jaksoinkin vielä mennä ulos siivoskelemaan pihaa ja illan tullen lähdin tekemään treenit myös salille.
Paluumatkalla houkutteli Mellilänjärvi sen verran, että kävinpä pulahtamassa viileässä vedessä. Vaikka ilma olikin yli 20 astetta, ei rannalla vielä muita näkynyt. 
Yksi lenkkeilijä siellä oli, mahtoi hän ihmetellä touhujani kun kaksi kertaa vedessä kävin alusvaattesillani 😄

Kotiin päästyäni tein vielä herkkuiltapalaa, eli lämpimiä voileipiä ja katsoin jakson Gilmoren tyttöjä. 
Markkukin on saapunut yön aikana kotiin, ja jahka hän tuosta heräilee, lähdemmekin yhdessä kokeilemaan perhokalastusta. Nyt meinaan vihdoin pääsemme sille kalastusretkelle, minkä hälle joululahjaksi annoin :)

Kaivuri siksi pihassa, kun täällä on tehty sähkökaapelitöitä
Viime kesänä pohjoisesta saatu ruohosipuli on voimissaan
Mörkö kanalassa
Kanatarhaa
Mellilänjärveltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti