perjantai 3. toukokuuta 2019

Vappuretki Liesjärven kansallispuistoon

Ihana irtiotto ja arjen miniloma luontoon! Tätä voisin tehdä useamminkin. Lähteä vain yhdeksi yöksi metsään, ihan extempore.
Vapun yön yli retki onnistui mainiosti. Kelit suosivat todella, oli aurinkoista ja suht lämmintäkin. 
Meillä oli tosiaan varattuna askeettinen erämökki yötä varten, koska Sisu tuli mukaan ensimmäistä kertaa yön yli retkelle.
Sisu oli super reipas, ja nukkui yön rauhallisesti ja oli muutenkin oikein kelpo retkeilijä.
Ruuaksi olimme ottaneet maksalaatikkoa koiralle, koska on muutenkin ronkeli syömään, niin enpä usko, että koiranruuat olisivat uponneet retkellä.

Itse teimme vapunaaton iltana burgerit. Paisteltiin mökin kamiinalla pihvit ja pulled pork, sekä nautittiin burgerit ulkona. Jälkkäriksi olin ottanut mukaan simaa sekä munkkeja.
Nyt kun meillä oli mökki käytössä, onnistui myös panostamaan ruokailuun erittäin kivasti. Aamulla nimittäin halusin väsätä piknikbrunssin huovan päälle ulos aurinkoon.
Nautimme kauraleipää, coctailpiirakoita, falafel pyöryköitä, appelsiinimehua, mansikoita ja vaahtokarkkeja sekä kahvia ja kaakaota. 
Niin superkivaa! 

Ennen aamun piknikkiä, kävin Sisun kanssa käppäilemässä polkuja pitkin ja ihastelemassa aamun hiljaista luontoa. Olin yllättynyt, ettei toisella leiripaikalla ollut yhtään muita yöpyjiä. Kenties ihmiset juhlistavat vappua vielä perinteisin tavoin, kaupungilla. 
No, saimme ainakin olla rauhassa :)
Mulle tämä oli ehdottomasti paras vappu koskaan! Tykkään niin paljon olla ulkona luonnon helmassa, hiljaisuudessa. 

Piknikin jälkeen keräsimme kamppeet sekä siivosimme mökin ja siirryimme isommille kala-apajille vielä aamupäiväksi. 
Markku viime viikonlopun kalareissusta intoutuneena, heitteli perhoa. Minä löysin rauhallisen paikan järven rannalta ja istuskelin siellä kirjoittelemassa runoja. Tuntui, että olisin voinut olla siinä koko päivän ja vain raapustella.
Mutta Sisu oli asiasta eri mieltä, joten oli pakko jatkaa kulkemista 😄

Peukaloisen tupa
Vappusimat ja munkit
Kaarnalaiva oli ajelehtinut karille
Vappupiknik

Yks onnellinen aamureippailija
Ihana vappuretki metsässä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti