perjantai 6. joulukuuta 2019

Erämökkeilyä Nuuksion Kansallispuistossa

Tuntuu hirmuisen pitkältä ajalta, vaikka siitä on vasta viikko, kun olimme viettämässä erämökkeilyä ystäväni Sannan kanssa Nuuksion Kansallispuistossa. Ehkä kun tällä välin meillä oli jo talvi ja pakkaset. Nyt ovat lumet sulaneet, vettä sataa ja lämpötila plussalla.
Myös tuona Nuuksion retkellä, vettä satoi kaatamalla ja muutenkin myrskysi aikatavalla. Tosin, jollain tapaa tälläinen synkkä keli sopi enemmän kuin hyvin, erätunnelmiin.
Tuli ainakin nukuttua äärettömän hyvin, kun nukahti tuulen pauhantaan.

Edellisen kerran (ja ensimmäisen kerran) näimme viimeksi kesän alussa, jolloin olimme eräilemässä Liesjärvellä. Luulen, että tästä tulee meidän perinne, että nähdään aina pari kertaa vuodessa näin. Ja se on hurjan mukavaa.
Nyt vietimme samalla pikkujouluja. Valaisimme erämökin lyhdyillä, tuikuilla ja paristokäyttöisillä tunnelmavaloilla.
Alkuun hörppäsimme kuumat glögit ja söimme joulutorttuja. Tämän jälkeen lähdimme lämmittämään saunaa.

Saunoessa vierähti tovi jos toinenkin, kun juteltavaa riitti paljon. Meillä kyllä ilta tuntuu kuluvan vauhdilla.
Viereiseen lampeen emme tohtineet mennä uiskentelemaan pimeyden ja myräkän vuoksi, vaikka muuten mieli olisi kyllä tehnyt. Tällä kertaa vilvoittelu terassilla sai luvan riittää.
Löylyjen jälkeen, loihdimme kaasuliedellä ruuaksi savuporokeittoa sekä jälkkäriksi köyhiä ritareita. Maistui kyllä niin hyvältä, ja vatsat olivat ihan täynnä.
Tämän jälkeen uni jo tulikin nopeasti.

Aamulla keittelin jouluteeman mukaisesti vielä riisipuuroa, ja ai että kun olikin hyvää. Päivä jatkui edelleen hyvin sateisena ja puuskaisena, joten nyt jäi ulkoilut tekemättä. Siispä siivosimme rauhassa mökin, ja hiljalleen läksimme takaisin sivistyksen pariin.
Niin mukava piristys vielä marraskuun loppuun, ja samana iltana tuolloin alkoikin ne lumisateet.
Kirjoitin myös retkestämme retkeilyaiheiselle sivustolle, joka löytyy täältä. 

Oravankolo
Metsäonnelliset retkeilijät

Niin, alan tosiaan kirjoittelemaan retkiaiheisia juttuja Reppuretki sivustolle, ja se on iso juttu mulle. Ja olen super innoissani tästä mahdollisuudesta.

Muuten tämä viikko on ollut yksi pahimmista ja olen ollut jopa hieman pois tolaltani tapahtuneesta. 
Nimittäin, olen saanut kokea yllättäen melkoisen vakavaakin työpaikkakiusaamista ja häirintää, ja vieläpä esimieheni esimieheltä. 
Tämän seuraksena, palasivat vaikeat uniongelmani ahdistuksen vuoksi ja viime yönkin olen viettänyt valveilla noin kahdesta kuuteen. 
Asia on toki käsittelyssä, sillä otin heti yhteyttä työsuojeluun. 
Mutta tämä vaivaa henkisesti aivan älyttömästi, ja aiheuttaa huolta ja epävarmuutta jopa jouluun, sillä tämä henkilö myös kyseenalaisti minun jo luvatun joululomani.
Alkuun tuntui niin pahalta, että teki heti mieli vain luovuttaa ja irtisanoutua koko firmasta, mutta koitan pysyä vahvana, enkä antaa periksi, sillä minä en ole tehnyt mitään väärää. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti