sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Syksyn sävyjä ja uusia tuulia

Ollaan saatu nauttia superlämpimästä syksystä, sillä eilenkin mittari kipusi 23 asteeseen. Mikäs sen mukavempaa iloita syksyn väriloistosta. Kesä on tuntunut ainakin minulle ennätyksellisen pitkältä ja hyvältä. Nyt kun hiljalleen aamut ja illat alkavat pimentyä, aiheuttaa se pientä haikeutta ja jännitystä, millainen talvi sieltä tullee. Toivon ainakin, että saataisiin lunta ja pakkasta tänne eteläänkin. 

Mutta niin, aloitin viime maanantaina iltaopinnot maatalouskoulussa syksyn iltojen iloksi. Sattumalta päädyin juttusille koulun opettajan kanssa, joka sitten houkutteli minut sinne, vaikka kyseessä on enemmänkin tilanjatkajien koulutus. Mutta ei se mitään, kyllä siellä pärjää vaikka ei mitään oikeaa taustaa maataloudesta ole. Mun pitää vaan käydä enemmän koululla harjoittelee esim traktorilla ajoa kun taas muut voivat treenata kotioloissa ja antaa kaikki näytötkin siellä. En ota tästä mitään ressiä, vaan menen oikeastaan fiiliksen mukaan, sillä nämä opinnot ovat muutenkin hyvin joustavat. Aikomus mulla on edelleen jatkaa myös eräopintoja tammikuussa. Mutta selvästi nautin, kun saa olla itselleen luontevissa ympäristöissä, eli ulkona ja eläinten parissa. Eli taidan olla vihdoin oikeilla jäljillä... 

Teijon kansallispuisto

Viikko sitten olin tosiaan Teijolla retkellä sekä sieltä menin mökille yhdeksi yöksi. Aamulla lämmitin saunan ja siivosin mökin kunnolla, koska sinne oli tulossa vuokralainen pariksi päivää. Edellis sunnuntaina osallistuin myös sieniretkelle, sillä eräkoulua varten pitää osata tunnistaa niitä. Sekä olisihan niitä kiva keräillä myös syötäväksi. Retkeltä sain kyllä innostuksen, sillä löysin ihan itsenäisesti ekat syötävät sienet ikinä (suppilovahveroita), joten nyt vain pitää löytää ne omat sienipaikat lähimetsistä. Toin myös kotiin viemisiksi orakkaita sekä koivunkantosieniä, joista Markku teki meille superhyvän sienikastikkeen. Minä kävin kaivamassa viimeisiä perunoita vielä maasta, josta kastike sai kaveriksi pottumuusia. 

Mökkimetsää

Eilen osallistuin pienelle metsämeditaatio- ja joogaretkelle, sillä halusin käydä hieman nuuhkimassa omaa mahdollista näyttöä varten, minkälaisia nuo voisivat olla. Ja sainkin hyviä vinkkejä, vaikka en nyt ihan suoranaisesti tuota kopioikaan, mutta ainakin vähän tiedän millainen se omanlainen ohjattu metsähetki voisi olla. Ajattelin kyllä, että voisin käydä jonkun minikurssin tälläisistä metsärentoutumisharjoituksista, niin olisi varmasti paljon varmempi ja ammattimaisempi olo vetää itsekin niitä.

Tänään vietetään kotipäivää, aloitellaan kanalan päätyseinän reeraus ja saatanpa käyä vähän katselemassa tuossa lähimetsässä, löytyiskö vielä puolukkaa ja niitä sieniä.

Mökillä

Traktorin ajoharjoituksia
Tein rieskoja retkelle pottumuusin jämistä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti