torstai 10. syyskuuta 2020

Yön yli retkellä

Pari viikkoa sitten lähdin yhdeksi yöksi retkeilemään omalle suosikkipaikalleni, eli Iso-Melkuttimelle. Tänä kesänä en vielä siellä ole ehtinytkään käymään, mutta oli ehdottomasti käymisen arvoinen näin alkusyksyynkin. Tykkään sen paikan kauniista maastoista, poluista ja kirkkaista vesistä. Itse kun rakastan pulahtaa vesiin, on Melkuttimen järvi täydellinen siihen hommaan. Melkein joka kohdasta on helppo mennä uimaan. Itse suosin tietysti sellaista, mihin aamuaurinko mukavasti lämmittää.

Nyt on ihanteellinen aika retkeillä, kun ei ole liian kuuma eikä ole enää hyttysiä. Korkeintaan hirvikärpäsiä on jossain, mutta niistä en juuri välitä eikä niitä tosin edes tuolla ollut. En ainakaan huomannut 😄 Pimeä tulee myös sopivaan aikaan. Sainkin nauttia loisteliaasta tähtitaivaasta retkelläni. Aamulla heräsin tovin ennen auringonnousua, järvi oli kauniin usvan peitossa ja hiljaisuus oli jälleen lumoava. Kun aurinko nousi, hipsin veteen pulikoimaan. Vesi oli uskomattoman lämmintä vielä. Ihan eri kuin meidän suolammella. Päivän valjettua valmistin aamupalaa, jonka jälkeen purin leirin. Majoitteena mulla oli kevyt pyramidi telttani, ja siitäkin vain verkollinen sisäosa, kun olin varmistanut ettei ollut luvannut sateita. On ihanaa nukkua kuin taivasalla.

Tällä hetkellä odottelen syysretkiä. Pohjoisessa olisi parhaillaan loistelias ruska, mutta tänä syksynä jäänee Lapin ruska näkemättä kun on näitä työ- ja koulukiireitä. Kyllähän luonto täälläkin jossain vaiheessa väriloistoa meille tarjoaa 💛




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti