sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Metsäjoulu

Tämä joulu tosiaan vietettiin meijän metsämökillä. Vähän kuin oltaisiin oltu piilossa joulua, siltä se tuntui. Jotenkin kun kaikki muu "normaali" katoaa ympäriltä, ei asiat tunnu enää siltä miltä niiden ehkä pitäisi. Mutta tämä ei haitannut, sillä oli ihanaa olla hyvin rauhassa ja rauhoittua perin pohjaisesti. 

Aatonaattona saavuimme mökille ja ensitöikseen saimme lämmittää sitä koko illan. Lämmitettiin myös sauna illaksi. Muuten vain olimme ja nautimme. Radiosta kuunneltiin joulumusiikkia ja se toi sellaista joulun tunnelmaa. Aattona kävimme aamusta ulkoilemassa metsäteillä, jonka jälkeen alkoi savusaunan monen tunnin lämmitys. Se kun sauna on ollut koko syksyn lämmittämättä, sai sitä taas tovin jos toisenkin lämmittää. Mutta ah autuutta, mitkä löylyt. Myös lammen vesi on savusaunan puolella miellyttävämpää käydä pulahtamassa kuin laiturin, johon laskee kylmä puro kallioilta. 



Saunomisen jälkeen oli vuorossa meidän "jouluruokailu", joka pyhässä yksinkertaisuudessaan oli hyvät sisäfilepihvit ja risottoa. Tuolla kun on paha alkaa laatikoita ja kinkkua kypsentämään. Joulupäivänä saimme kuitenkin perinteisiä jouluruokia myös, kun kävimme piipahtaa äitini luona ruokailemassa. Lahjoja emme juuri jakaneet, mutta ostin meille Skippo pelin, jota pohjoisessa on aina tapana pelata. Nyt se on meidänkin kotona sitten hauska puuha aina iltojen iloksi. 

Tapaninpäivänä jo sitten puuhailtiin mökillä puusavottaa. Siellä kun on metsissä aika paljon kaatuneita puita, niin niitä sitten sahailtiin ja kannettiin suojaan. Mökillä on aina kiva touhuta kaikenlaista. Suunniteltiin myös kevään remppoja, joita täytyy tehdä jotta kehtaamme vuokrata sitä laajemminkin. Me kun ei niin välitetä kesäkeleillä siellä olla, vaan nimenomaan syksyllä enempi, voipi hyvin sitä vuokrata sitten kesäisin. 
Puusavotan jälkeen lämmitettiin vielä sauna ja ruokailtiin, jonka jälkeen palasimme takaisin kotiin. Minä kävin tänä aamusta vielä hoitamassa työjuttuja ja huomenna mun ois tarkoitus sitten ajella pohjoiseen hiihtoreissulle. Toivottavasti kaikki menee hyvin :)

Savusaunan lämmitystä
Hömötiaiset ilostuttivat
Hento lumi satoi aattoiltana
Joulu 2020



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti